Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Simit (Glutensiz)

Simit (Glutensiz)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Simit (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler

*14 yuva yaş maya
*1 su bardağı süt
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 şişe sade soda
*4 su bardağı ege glutensiz un yada metvak un
*1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

*Sulandırılmış pekmez, kavrulmuş susam

Simit (Glutensiz) Tarifi Yapılışı Öncelikle süt, şeker ve mayayı bir kapta 5 dk mayalandır sonra ekmek makinasında hamur yoğurma bölümünde diğer malzemeleri de katarak yoğurun sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp unlanmış tezgahta şeklini verip pekmezli suya oradan da kavrulmuş susama buluyorum, bu aşamada verdiğiniz şekil bozulabilir, telaşeye kapılmayın susamlı kabın ve aldığınız tepside şeklini yeniden düzeltebilirsiniz ,tepsiye muhakkak yağlı kağıt serin, önceden 200 derece fırında 20 dk ya yakın pişirin, afiyet olsun
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?

* Evet
* Hayır

Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz

Similar threads

Glutensiz Papatya Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler *1 yumurta *1 çay bardağı sıvı yağ *150 gr tereyağı *1, 5 su bardağı pudra şekeri (robotta çekiyorum bulaş olmaması için) *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilya *2 yemek kaşığı kakao *Un olarak mercimek ,nohut, metvak ege glutensiz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Glutensiz Simit Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı ılık su dileyen sütle de yapabilir ben su ile yaptım *1 tatlı kaşığı maya *1 tatlı kaşığı şeker *1 şişe maden suyu *1 yumurta *2 yemek kaşığı sıvı yağ *1 su bardağı ege un *3 su bardağı metvak un *1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Glutensiz Krep Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağından 1 2 parmak fazla süt *2 yumurta *2 yemek kaşığı sarı mercimek unu *4 yemek kaşığı ege un *1 çay kaşığı tozu *Çok az sıvı yağ *Tuz *Dilerseniz içine 1 çay kaşığı vanilya da ekleyebilirsiniz Glutensiz Krep Tarifi Yapılışı Tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Glutensiz Profiterol Tarifi İçin Malzemeler *3 yumurta *1 su bardağı su *100 gr tereyağı *1 su bardağı glutensiz un Krema için: *1 yemek kaşığı pirinç unu *1, 5 su bardağı süt *3 yemek kaşığı toz şeker *1 yemek kaşığı glutensiz un Sos için: *2 paket (200 gr) sagra sütlü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Glutensiz Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 yumurta *1 paket toz maya *1 su bardağı ılık su *Yaklaşık 500 gr ege un Üzerine; *1 tane tat domates sosu *1 yemek kaşığı kekik *Tuz *5 6 adet sosis dilimlenmiş *Dilimlenmiş sucuk ,salam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,496Konular
982,155Mesajlar
30,096Kullanıcılar
clemSon üye
Üst Alt