iltasyazilim
FD Üye
Simit Kebabı (4 Kişilik)
Malzemeler:
400 gr Orta Yağlı Kıyma
200 gr Köftelik Bulgur
3 Diş Sarmısak
12 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Baş Kuru Soğan
12 Çay Kaşığı Karabiber
30 gr Çam Fıstığı
Tuz
HAZIRLANIŞI :
Bulguru ayıklayıp, yıkayın Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın
Sarmısakları iyice dövün Soğanları rendeleyin, suyunu süzün Diğer baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın
En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin
Malzemeler:
400 gr Orta Yağlı Kıyma
200 gr Köftelik Bulgur
3 Diş Sarmısak
12 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Baş Kuru Soğan
12 Çay Kaşığı Karabiber
30 gr Çam Fıstığı
Tuz
HAZIRLANIŞI :
Bulguru ayıklayıp, yıkayın Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın
Sarmısakları iyice dövün Soğanları rendeleyin, suyunu süzün Diğer baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın
En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin