Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Simit Poğaça Şeklinde 3 2 1 Poğaçası

Simit Poğaça Şeklinde 3 2 1 Poğaçası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Simit Poğaça Şeklinde 3 2 1 Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

*3 paket kabartma tozu
*2 subardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*5 su bardağı un

İçine;

*İstediginiz herhangi bir peynir

Üzeri için,

*1 yemek kaşığı pekmez
*Yarım çay bardağı su
*Susam

Simit Poğaça Şeklinde 3 2 1 Poğaçası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün sizlere 3 2 1 poğaça tarifini paylaşacağım daha önce de paylaşmıştım Bu defa yoğurt yerine süt kullandım ve seklini de simit poğaça olarak yaptım sütle daha lezzetli oldu tıpkı mayalı hamur gibi dışı çıtır içi yumuşacık biz çok beğendik sizlerle de paylaşmak istedim Buyurun tarifimizi yapmaya başlayalım
Geniş bir kap içerisine süt yağ tuz ve şeker alınıp karıştırılarak erimesi sağlanır Üzerine kabartma tozu ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan da yoğurulur Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurulur Bu arada yağsız tavada susamlar kavrulur Hangi peyniri kullanacaksanız hazırlanır Su ve pekmez karıştırılır ve yumurta büyüklüğünde parçalar alınır Zeminde elle açılır 1 tatlı kaşığı peynir konur Hamurun kenar kısımları birbirine yapıstırılır Önce pekmezli karışıma sonra susama bulayıp hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine bıçakla çizikler atılır Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 3035 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın

858,496Konular
981,690Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt