Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Simit Poğaça

Simit Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Simit Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

20 Adet Simit Poğaça için Malzemeler;
2 Su Bardağı Su (Ilık) 2 Adet Yumurta Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ 6 tatlı kaşığı Şeker 2 tatlı kaşığı tuz 2 Paket Toz Maya 6 5 Su Bardağı Un (Bu miktar ununuza göre artıp azalabilir) BULAMAK İÇİN:
1 Su Bardağı Susam 1 Su Bardağı Su Yarım Çay Bardağı Pekmez(Üzüm veya Dut pekmezi kullanabilirsiniz) İÇ HARCI İÇİN:
Peynir, Maydanoz Kaşar Peyniri veya Sade de yapabilirsiniz Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

HERKESE HAYIRLI BEREKETLİ GÜNLER DİLİYORUM
Sizlere muhteşem bir tarifim var Pastane usulü Yumu?acık Simit Poğaçalaar
Lezzeti olağanüstü, Dokusu çok yumuşak, Yapımı çok zevkli, Muhteşem güzelliklerimi sizlerle paylaşmak istedim
Hemen bir Dipnot belirtmek istiyorum Ölçüleri yarı yarıya indirerek 10 adet poğaça elde edebilirsiniz ya da daha minik tutarsanız biraz fazla da olabilir Buyrun Başlayalım
Öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun
Ilık suyu, Şekeri ve mayayı kabın içerisine alıp karıştırdıktan sonra 10 dk ön mayalanmaya bırakın Kabaran karışıma diğer malzemeleri de ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek ORTA YUMUŞAKLIKTA bir hamur elde edin
Kaliteli ve elastik bir hamur için lütfen yoğurma işlemini 10 15 dk kadar sürdürün
İşlemi biten hamuru yarım saat 45 dk civarı mayalanmaya bırakın
Mayası gelen hamurdan yirmi eşit parça elde edin Arasına istediğiniz harçtan veya sade olmak üzere mekik şekli verin ve kapattığınız kısım alta gelecek şekilde konumlandırın Pekmezi suya ekleyerek karıştırın ve Poğaçaları sırasıyla önce pekmezli suya ardından susama bulayıp tepsiye bütün hamurlara bu şekilde dizin Üzerine orta derinlikte bir çizik atın ve yarım saat tepsi mayası için beklemeye alın
Bekleme sonunda çizikler büyümüş ve açılmışsa mayaya gelmiş demektir
Tepsi mayasından sonra 180 derecelik fırında 30 35 dk kontrollü pişirin
RAMAZAN YAKLAŞIRKEN SAHUR SOFRALARINIZI ŞENLENDİRECEK HARİKA BİR TARİF PİŞİRDİKTEN SONRA BUZLUĞA ATIP İSTEDİĞİNİZ ZAMAN ISITIP TUKETEBILIRSINIZ
DENEYECEK OLANLARA ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt