iltasyazilim
FD Üye
Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı su
*1 çay bardagı sıvı yağ
*200 gr eritilmiş tereyağı
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı dolusu kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*Alabildiği kadar un
Üzerine ;
*3 yemek kaşığı pekmez
*3 yemek kasığı su ( su az gelirse bir kaşık daha ilave edebilirsiniz)
*Susam
İçi için :
*Beyaz peynir veya kaşar
Simit Poğaça Tarifi Yapılışı
Önce tereyağını eritiyoruz sonra bekliyoruz biraz soğusun ( sıcak olarak öteki malzemelere eklenmesi iyi değil)* ılık sütü, ılık suyu, mayayı, şekeri, yumurtayı, tuzu ekleyip karıştırıyoruz Sonra unu azar azar ekleyip çok az ele yapışan hamur yoğuruyoruz, elimizi yağlayıp hamuru toparlıyoruz Sonra kabın üzerini temiz bir havlu ile kapatıp 20 dakika mayalanmasını bekliyoruz Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve tezgahın üzerine diziyoruz Önce fırın ayarını 200 dereceye getiriyoruz *Sonra bezeleri tek tek alıp tezgahın üzerinde elimizle bastırarak avuç içi kadar yayıyoruz, ortasına peynir koyup iki ucu yukarıya gelecek şekilde birleştiriyoruz pekmeze bulayıp ardından susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki ucunu birleştirdiğimiz tarafı aşağıya gelecek şekilde diziyoruz Yukarıya gelirse hamur kabarırken o birleştirilmiş yeri açılabilir *Sonra hepsinin üzerine sert bıçakla 2 veya 3 çizik atıyoruz 510 dakika bekletiyoruz sonra* önceden ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya dek pişiriyoruz *AFİYET OLSUN
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı su
*1 çay bardagı sıvı yağ
*200 gr eritilmiş tereyağı
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı dolusu kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*Alabildiği kadar un
Üzerine ;
*3 yemek kaşığı pekmez
*3 yemek kasığı su ( su az gelirse bir kaşık daha ilave edebilirsiniz)
*Susam
İçi için :
*Beyaz peynir veya kaşar
Simit Poğaça Tarifi Yapılışı
Önce tereyağını eritiyoruz sonra bekliyoruz biraz soğusun ( sıcak olarak öteki malzemelere eklenmesi iyi değil)* ılık sütü, ılık suyu, mayayı, şekeri, yumurtayı, tuzu ekleyip karıştırıyoruz Sonra unu azar azar ekleyip çok az ele yapışan hamur yoğuruyoruz, elimizi yağlayıp hamuru toparlıyoruz Sonra kabın üzerini temiz bir havlu ile kapatıp 20 dakika mayalanmasını bekliyoruz Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve tezgahın üzerine diziyoruz Önce fırın ayarını 200 dereceye getiriyoruz *Sonra bezeleri tek tek alıp tezgahın üzerinde elimizle bastırarak avuç içi kadar yayıyoruz, ortasına peynir koyup iki ucu yukarıya gelecek şekilde birleştiriyoruz pekmeze bulayıp ardından susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki ucunu birleştirdiğimiz tarafı aşağıya gelecek şekilde diziyoruz Yukarıya gelirse hamur kabarırken o birleştirilmiş yeri açılabilir *Sonra hepsinin üzerine sert bıçakla 2 veya 3 çizik atıyoruz 510 dakika bekletiyoruz sonra* önceden ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya dek pişiriyoruz *AFİYET OLSUN