Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Simit Tadında Çıtır Çıtır Milföy Börekler

Simit Tadında Çıtır Çıtır Milföy Börekler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Simit Tadında Çıtır Çıtır Milföy Börekler Tarifi İçin Malzemeler

*5 tüm yaprak milföy hamuru ( 2 ye bölünce 10 kare olacak )

Hamuru açmak için biraz un
İç harcı için;

*Peynir
*Maydanoz

Üzeri için :

*1 tatlı kaşığı pekmez
*Yarım çay bardağı su
*1 su bardağı kadar kavrulmuş susam

Simit Tadında Çıtır Çıtır Milföy Börekler Tarifi Yapılışı
Milföy yapraklarını 10 dk kadar önceden buzluktan çıkaralım Biraz buzu çözülsün çözündükten sonra unlanmış tezgahta oklava ile şeklini bozmadan hem enine hemde boyuna hamuru biraz genişletelim Resimde gösterdim zaten? daha sonra 2 ye ortadan bölelim Bir taraftaki yaprağın dört köşesine iç harç koyalım
Diğer yaprağı üzerine kapatalım küçük kareler halinde iç harç içinde kalacak şekilde 4 e bölelim bıçak ile kesip yanlarından az bastıralım
Pekmez ve suyu yayvan bir kapta karıştıralım Böreklerin üzerine fırça ile sulandırılmış pekmezden sürelim Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim üzerine Bolca susam serpelim ben susamını kendim kavurdum sizinde çiğ susamınız varsa teflon bir tavada 10 dk kadar karıştıra karıştıra alt üst kavurun
180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20 25 dk kadar pişirelim

Similar threads

Simit Tadında Çıtır Tarifi İçin Malzemeler *5 milföy hamuru (ikili olarak) İç harcı; *Bir kaç dilim peynir *Birkaç yaprak maydanoz Bandırmak için; *1 yemek kaşığı pekmez *3 yemek kaşığı su Üzeri için ise; *Susam, çörekotu Simit Tadında Çıtır Tarifi Yapılışı Merhabalar
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Çıtır Milföy Börekler Tarifi İçin Malzemeler *İri kare şeklinde 3 adet milföy yaprağı *Beyaz peynir *Kaşar peynir *1 adet yumurta *1 çay bardağı galeta unu *3 yemek kaşığı susam Çıtır Milföy Börekler Tarifi Yapılışı Öncelikle belirtmek isterim ki benim kullandığım milföy yaprağı kare...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Simit Tadında Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler *10 yaprak milföy İçi için; *2 haşlanmış patates *Bir tutam maydanoz *Tuz *Karabiber *Pulbiber Üstü için ; *Kavrulmuş susam *1 yemek kaşığı pekmez *1 bardak su Simit Tadında Milföy Börek Tarifi Yapılışı Çok pratik ve çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Çıtır Minik Simit Milföy Tarifi İçin Malzemeler *Kavrulmuş susam *2 yemek kaşığı pekmez ben keçiboynuzu kullandım *Kişi sayısına göre milföy hamuru *İstenilen iç malzeme ben sosis ve çok az peynir kullandım ikisi bir arada harika oldu *Çörek otu Çıtır Minik Simit Milföy Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Milföy Hamurundan Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler *1 paket 20 li milföy hamuru İçine *Kasar peyniri Üstüne, *1 şişe maden suyu *Susam Milföy Hamurundan Çıtır Simit Tarifi Yapılışı Merhabalar Pratik ve çabuk yapılışı ile ani gelen misafire ve kahvaltı masalarına katacağı çeşit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt