iltasyazilim
FD Üye
Simit Tarifi İçin Malzemeler
1, 5 bardak süt 1 çay bardağı su 1 yemek kaşığı kuru maya 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 44, 5 su bardağı un İçi için;
3 yaprak cheedar peyniri 3 yemek kaşığı lor peynir 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Bulamak için;
3 yemek kaşığı pekmez 4 yemek kaşığı su Susam (Kavrulmuş)
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 40dk
Simit Tarifi Yapılışı
Tarifi ister sade isterseniz içli hazırlayabilirsiniz
Ilk olarak bir kabın icerisinde süt, su, maya, tuz ve şekerimizi karıştırıp 10 dk bekletiyoruz
Sonra içine sirkemizi ve yağımızı ekleyelim
Hamurumuzu fazla sert yapmamaya özen gösterin Ununuzu kontrollu ekleyerek devam etmenizde fayda var
Fırınımızı 40 dereceye getirip hamurumuzun olduğu kabin ağzını hava girmeyecek şekilde poşetle kapatıp yaklaşık 30 dk fırında mayalandıralım İsterseniz kabınızı örtü ile sarıp 45 dk oda ısısında mayalandırabilirsiniz
Simit şekli vermek için kopardığımız mandalina büyüklüğündeki parcayı elimizle uzun halde yuvarlayıp ortadan ikiye kıvırıp uçlarını birleştirerek burgu haline getiriyoruz önce pekmezli su karışımına sonra ise susama batırıyoruz
Diğer sekil için ise hamurumuzu elimizle yuvarlak şekilde açıp iç malzemesini koyuyoruz ve kapatıyoruz Pekmezli suya ve ardından susama batırıyoruz ve üstünde bıçak yardımı ile hafifçe kesikler yapıyoruz
180 derece fırında 40 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun
1, 5 bardak süt 1 çay bardağı su 1 yemek kaşığı kuru maya 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 44, 5 su bardağı un İçi için;
3 yaprak cheedar peyniri 3 yemek kaşığı lor peynir 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Bulamak için;
3 yemek kaşığı pekmez 4 yemek kaşığı su Susam (Kavrulmuş)
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 40dk
Simit Tarifi Yapılışı
Tarifi ister sade isterseniz içli hazırlayabilirsiniz
Ilk olarak bir kabın icerisinde süt, su, maya, tuz ve şekerimizi karıştırıp 10 dk bekletiyoruz
Sonra içine sirkemizi ve yağımızı ekleyelim
Hamurumuzu fazla sert yapmamaya özen gösterin Ununuzu kontrollu ekleyerek devam etmenizde fayda var
Fırınımızı 40 dereceye getirip hamurumuzun olduğu kabin ağzını hava girmeyecek şekilde poşetle kapatıp yaklaşık 30 dk fırında mayalandıralım İsterseniz kabınızı örtü ile sarıp 45 dk oda ısısında mayalandırabilirsiniz
Simit şekli vermek için kopardığımız mandalina büyüklüğündeki parcayı elimizle uzun halde yuvarlayıp ortadan ikiye kıvırıp uçlarını birleştirerek burgu haline getiriyoruz önce pekmezli su karışımına sonra ise susama batırıyoruz
Diğer sekil için ise hamurumuzu elimizle yuvarlak şekilde açıp iç malzemesini koyuyoruz ve kapatıyoruz Pekmezli suya ve ardından susama batırıyoruz ve üstünde bıçak yardımı ile hafifçe kesikler yapıyoruz
180 derece fırında 40 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun