iltasyazilim
FD Üye
Malzeme :
150 gr sütsüz çikolata,
50 gr margarin,
Pasta Krem Malzeme :
3 yumurta,
80 gr un (3 kaşık),
180 gr şeker (7 kaşık),
50 gr kakao,
12 lt süt veya 450 gr su,
Vanilya,
limon kabuğu rendesi
Şale Krem Malzeme :
100 gr yağ,
125 gr un,
10 gr şeker,
4 yumurta,
1 su bardağı su,
tuz,
vanilya
Yapılışı:
1 Bir tencereye suyu, şekeri, tuzu, yağı koyup kaynatınız
2 Su kaynayınca 125 gr unu koyup ve süratle karıştırarak ateşi kısıp 10 dakika pişiriniz
3 Ateşten alıp soğumağa bırakınız
4 Biraz ılıyınca 4 yumurta kırıp vanilya, limon kabuğu rendesi koyup yoğurunuz, yumurtayı yedirinlz, (Elle sıka sıka)
5 Şokola kreme yumurtaları da yedirdikten sonra ucuna düz bir huni takılmış bir torbaya doldurunuz
6 Hafif yağlanmış bir tepsiye 2 cm çapında 6 cm uzunlukta muntazam sıkınız
7 Orta hararetli fırında kapağını açmadan 40 dakika pişiriniz
8 Üzeri iyice kuruduktan sonra fırından çıkarınız
9 Birer uçlarından bıçakla delip pasta kremi doldurunuz
10 Çikolatalı glazüre birer yüzlerini batırıp servis yapınız
Pasta Kremi Yapılışı:
1 Bir tencereye 3 yumurtayı 80, gr, unu, 180 gr şekeri 50 gr kakaoyu koyunuz
2 12 lt sütü azar azar ilave ederek karışımı eziniz
3 Ateşe koyup un çorbası koyuluğuna gelinceye kadar kaynatınız, (Fazla kaynatmayın kokusu ve lezzeti değişir)
4 Ateşten alıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ediniz
5 Kaymak tutmaması için arasıra karıştırınız
150 gr sütsüz çikolata,
50 gr margarin,
Pasta Krem Malzeme :
3 yumurta,
80 gr un (3 kaşık),
180 gr şeker (7 kaşık),
50 gr kakao,
12 lt süt veya 450 gr su,
Vanilya,
limon kabuğu rendesi
Şale Krem Malzeme :
100 gr yağ,
125 gr un,
10 gr şeker,
4 yumurta,
1 su bardağı su,
tuz,
vanilya
Yapılışı:
1 Bir tencereye suyu, şekeri, tuzu, yağı koyup kaynatınız
2 Su kaynayınca 125 gr unu koyup ve süratle karıştırarak ateşi kısıp 10 dakika pişiriniz
3 Ateşten alıp soğumağa bırakınız
4 Biraz ılıyınca 4 yumurta kırıp vanilya, limon kabuğu rendesi koyup yoğurunuz, yumurtayı yedirinlz, (Elle sıka sıka)
5 Şokola kreme yumurtaları da yedirdikten sonra ucuna düz bir huni takılmış bir torbaya doldurunuz
6 Hafif yağlanmış bir tepsiye 2 cm çapında 6 cm uzunlukta muntazam sıkınız
7 Orta hararetli fırında kapağını açmadan 40 dakika pişiriniz
8 Üzeri iyice kuruduktan sonra fırından çıkarınız
9 Birer uçlarından bıçakla delip pasta kremi doldurunuz
10 Çikolatalı glazüre birer yüzlerini batırıp servis yapınız
Pasta Kremi Yapılışı:
1 Bir tencereye 3 yumurtayı 80, gr, unu, 180 gr şekeri 50 gr kakaoyu koyunuz
2 12 lt sütü azar azar ilave ederek karışımı eziniz
3 Ateşe koyup un çorbası koyuluğuna gelinceye kadar kaynatınız, (Fazla kaynatmayın kokusu ve lezzeti değişir)
4 Ateşten alıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ediniz
5 Kaymak tutmaması için arasıra karıştırınız