Sinameki otu nedir neye fayda sinameki sinameki otu otu saç sinameke fiyatı BELKİDE ADINI HİÇ DUYMADINIZ ŞAYET BİLİYORSUNUZ BEN BİLİYORUM VE DERE OLARAKTA KULLANDIM AMA ARTI KULLANMANIN ZARARLI OLABİLECEGİNİ DUYDUM VE BIRAKTIM DIKKATLI VE DOZUNDA GÖSTERMEK GEREKİYORMUŞ YARDIMCI OLABİLCEK BİRKAÇ DATA BULDM UMARIM FAYDALANIRSINIZ 1548774517 1548774517 sinamekiotunedirneyeyarar5c506c7e1c92esinamekiotunedirneyeyarar5c506c7e1c92e sinamekiotunedirneyeyarar5c506c7e1c92e Sinameki nedir ve sinameki faydaları nelerdir? Sinameki otu zinde müshil etkisiyle belli bir bitkidir Kullanılan kısmı yaprak ve meyvesidir Sinameki bitkisi ilaç sektöründe de kullanılmaktadır FDA nın onayladığı bitkisel ilaçlardan biridir Sıcak bölgelerde yetişir Yüzlerce çeşidi olmasına rağmen genelde birkaç çeşidi kullanılır Kabızlık sorunu için kullanılan sinamekinin azami tanıdık türleri C acutifolia ve C angustifolia ‘dır Yalanci sinameki (Colutea arborescens) ise yaprakları müshil özelliği taşımasına karşın tohumları zehirlidir Sinameki yararları : Kabızlık sorununa karşısında kullanılan müshil özelliği olan bir bitkidir Bağırsakları uyarırBağırsağın peristaltik hareketlerini artırıcı etkisi vardır id Sinameki Nasıl Kullanılılır? Sinameki kullanımı : 3 gr sinameki yaprağı soğuk suda bir ya da iki saat bekletilerek içilir Eczanelerde tablet olarak da satılmaktadır Kabızlık sorunu yaşayanların kısa süreli kullanımı nasihat edilen bitkidir Bir haftadan fazla kullanılması önerilmez Sinamekinin içeriğinde yer alan sennozit adlı madde bağırsağı uyarıcı etkisiyle boşaltım sistemini harekete geçirici etkinliktedir Bu maddenin yüksek miktarda alınması ise sorunlara yol açar Sinameki Zararları varmıdır? Barsak mukozasını tahriş eder Bağırsak tembelliğine yol açabilir Kolit ve spastik kabızlık durumunda kullanımı yerinde değildir İlaçların emilimini negatif yönde etkileyebilir Sinamekinin pozitif şekilde kullanılması potasyumu azaltarak yürek kaslarını olumsuz yönde etkileyebilir Sinameki bitkisi düşük yapma riski içerdiğinden hamilelikte sinameki kullanılmamalıdır Sinameki zayıflama çaylarının içerisinde de yer alır Bu yüzden bu cins dere karışımlarını içmeden önce içinde hangi bitkilerin bulunduğunu yoklama ediniz Görüldüğü üzere sinameki otu tesadüfen kullanılıcak bir bitki değil dr tavsiyesi ile kullanılması gereken bir bitkidir KAYNAK GIDA DESTEGİ