Sinan Aygün helallik istedi Sinan Aygün 15 gün sonra ATO'da kahraman gibi karşılandı Peki kimden helallik istedi? Neden utandı? Sinan Aygün Ankara Ticaret Odası'na dönüşü mükemmel oldu Heyecanlı olduğu gözlenen Aygün, kürsüye çıkarken üyeler kadar uzun zaman alkışladı Devletten helallik istedi Haksız yere 14 gün devletin ekmeğini yediği için devlete borçlu hissetiğini iddia etti Aygün keza birincil kez hakim karşısına çıktığı için utandığını söyledi İşte Aygün'ün ATO'daki konuşmasından manâlı bölümler: HİÇ DÜŞMANIM YOKMUŞ Bugün 15 gün Aranızda olmak beni fazlasıyla mutlu etti Sizlerden farklı kaldık Gerçekten bu ülkeye bir şeyler yaptığıma tanık oldum Tanıdığım dostları çok daha iyi tanıdım Hiç bir tane düşmanım yokmuş Kimi duasıyla kimi mektubuyla kimi ziyaretiyle takviye verdi Gerçekten sizlerle kazanmayı bilmişim DEMOKRASİ VE HUKUKTAN YANAYIM Demokratik düzenin ülkenin tek seçenek olduğuna inanan bir başkanım Demokrasiden ve hukuktan hiç ayrılmadım Mevcut yasalar çerçevesinde işleri yürüttüm AKLANACAĞIMDAM KUŞKUM YOK Hak sürecinde aydınlığa çıkaracağından duruşma kararıyla aklanacağıma hiç kuşku duşmuyorum Türk yargısına ardına kadar güveniyorum Hakimlerimizin itinalı bir çözümleme yapıp adil bir karar vereceğine inanıyorum Darbecilik darbe benim lügatimde yok Türk meslek alemine hasar verdiğinin bilincinde olan bir insanım 12 Eylül'den sonra kesintileri gördük, yaşadık Lakin yapanlara birşey olmadı YARGI ETMEDEN 14 GÜN EKMEĞİNİ YEDİM Gerek İstanbul ve Ankara Güvenlik Müdürlüğü günde 3 öğün yemek verdiler Ayağına dek yemek yemek geitrdiler Metris'te ve Kandıra'da devletimiz bize baktı 14 gün ekmeğini yedim Yargi etmeden yedim Devletten helallik istiyorum Bu borcumu ödemek istiyorum 11 yıl zaman içinde kimsenin boynunu eğdirmedim Hakkımda yalan haberden iftiradan dava açılmadı ILK DEFA ETKEN KARŞISINA ÇIKINCA UTANDIM Ilk defa savcı ve egemen karşısına çıktım, utandım Yargının doğruyu bulacağına inancımı yitirmedim Yargıya tatbik hazırladık Üstteki duruşma bizi dün akşam hür bıraktı Tahliye haberini televizyondan daha alçak yazı geçti İnfaz koruma memurlarına söyledim Değil böyle bir şey dediler Bize bir şey gelmedi DARBECİ OLMADIM 10 dakika daha sonra müdüriyete çıktı geri gelip değil böyle bir şey dedi sonradan gelip gözün aydın faks geldidedi Saat 1900'da başlayan süreç 2100'de bitti Ben nasıl gideceğim diye merak ettim Kafamda taksi seslenmek vardı Dışarı çıktığında 910 araç beni bekliyordu 25 saatteki yolu 5 saatte geldik Hepinize teşekkür ediyorum Tutuksuz davalı olarak karşınızda duruyorum Hiçbir vakit darbeci olmadım ardına kadar karşı oldum Sosyal hukuk devleti olması için elimden geleni yapacağım internethabercom