

Yapılan ilmî çalışmalar, algılamayı arttıran ve hafızayı güçlendiren birtakım besinlerin olduğunu ortaya koymuştur: Avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini, limon, balık, etler, yağlı tohumlar (fındık, yerfıstığı, badem ve ceviz), yumurta, süt, yoğurt, kepekli tahıllar ve pekmez üzere.
· Yatma ve kalkma saatlerinizin nizamlı olmasına itina şovunuz. Günde 8 saat kadar uyumaya çalışınız.
· Teste gireceğiniz mektebi velev imtihan salonunu evvelden kesinlikle görünüz.
· Imtihandan evvelki akşam ılık bir duş alınız. Tıpkı devirde uyumanızı kolaylaştıracaktır.
· Imtihana giderken rahat ve hava koşullarına elverişli kıyafetler giymeye ihtimam şovunuz.
· Geçmişteki başarısızlıklarınızı asla aklınıza getirmeyin, olumsuz düşünmeyiniz.
TESTE YAKLAŞIRKEN
· Çok kıymetli bir hadde olunabilir, kabul. Lakin panik yapmaya gerek yok, yerkürenin sonu gelmemektedir.
· Gelecekte kimseyi bekleyen yaşantıda öncelik tekrar daima sağlık olacaktır. Sağlıklı bir ömrün temeli ehil ve istikrarlı beslenmekten geçmektedir.
· Beslenme, dimağ gelişimi ve hafızayı etkilemektedir. İnsan hafızası, zekası ve konsantrasyonu üzerine tesiri büyüktür. Hedef asla karın doyurmak olmamalıdır.
· Besin çeşitliliğine ehemmiyet verilmeli, tek tip beslenmekten kaçınılmalıdır.
· Nizamlı olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalı ve asla öğün atlanmamalıdır.
· Dışarıda ve açıkta satılan besinleri sindirim rahatsızlıkları ve zehirlenmeye yol açmaması ismine tercih edilmemelidir.
· Haftada 2-3 defa balık yemeye itina şovunuz (özellikle sardalye ve ton balığı).
TESTE BİR GÜN KALA
· Erken saatlerde güzel bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır.
· Arı havada yürüyüş yapılmalıdır.
· Konuta gelince meyve üzere küçük bir ara öğün alınmalıdır.
· Asla ders notlarına bakıp tekrar yapılmamalı, hafif bir müzik eşliğinde dinlenilmelidir.
· Etli zerzevat yemeği, yoğurt, ekmek, salata üzere çeşitli besin öbeklerinin taraf aldığı öğlen yemeğinin akabinde balık tutmak üzere bir hobi ile uğraşmak, arkadaşlarla gezmek yahut çevre bir aktivite keyif verici olabilir. Asla son gün meskene kapanmayınız.
· Günler de uzadığı için ikindi vakti sandviç ve ayran, dondurma, tost ve taze sıkılmış meyve suyu üzere bir ara öğün almayı ihmal etmeyiniz.
· Akşam ızgara, buğulama yahut fırında balık, bol yeşillik ve ekmek halinde bir yemek yiyerek dinlenmek, yatmadan ise muz ile süt, çilek ile yoğurt üzere ara öğün almak son nokta sağlıklı ve istikrarlı olacaktır.
· Kurubaklagiller üzere gaz yapan besinlerden kaçınılmalıdır.
IMTIHAN SABAHI
· Kahvaltı kesinlikle hanede yapılmalıdır, poğaça yahut tost ile geçiştirmek önerilmemektedir.
· Çay, kahve, kola üzere kafeinli içecekler mahalline, kuşburnu, ıhlamur, adaçayı üzere bitki çayları yahut taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir.
· Yumurta, peynir, zeytin, pekmez, ceviz, esmer ekmek, domates, salatalık, yeşil biber, maydanoz yahut taze ya da kuru meyveden oluşan güçlü bir kahvaltı pek münasip olacaktır.
· Alışık olunmayan bir besin denenmemelidir.
· Şekerli, yağlı ve ölçüsüz tuzlu besinlerden kaçınılmalıdır.
· Kan şekerinizde dalgalanma yaratmaması için, imtihan öncesi mutlaka şeker ve şekerli bir besin (örnek olarak; çikolata) tüketilmemelidir.
· Test esnasında yanınızda kesinlikle su, kuru meyve, kağıt mendil, yumuşak uçlu 2 adet kalem, kalemtraş, silgi, imtihana giriş evrakı, fotoğraflı bir kimlik ve saat bulundurunuz.
· İnanmak başarmanın yarısıdır. Asla karamsar olmayınız.