Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sınav Stresini Önlemenin Yolları

Sınav Stresini Önlemenin Yolları
0
91

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Sınav Stresini Önlemenin Yolları imtihan stresi, nasıl önlenir, yapılması gerekenler, öneriler, tavsiyeler, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz 1548756966 1548756966 sinavstresinionlemeninyollari5c5027eb3084asinavstresinionlemeninyollari5c5027eb3084a sinavstresinionlemeninyollari5c5027eb3084a Sevgili melekler, Çocuklarımız ve gençlerimiz eğitim sistemimiz gereği sınavdan sınava koşturuyorlarHatta ne yazık ki bu imtihan koşturmacası ilerleyen yıllarda da devam edebiliyorHaliyle bu dek imtihan insanda stres yaratıyorŞimdi vereceğimiz ipuçlarıyla öğrencinizin imtihan stresine kapılmasını önleyebilirsinizUzman Klinik Psikolog Merve Soysal anlatıyor Sınav kaygısını azaltmak için imtihan öncesi yapılacaklar Imtihan kaygısını azaltmanın en temel yolu data eksikliğini minimuma indirmek ve konulara olabildiğince dominant olmaktır Kısa vakit kaldığından tüm konuların tekrarını bu hafta ve defalarca yerine getirmek veri depolamak yerine yoğun kaygılara sebep olabilir Bir sınavın önemini öğrenci gözünde fazla pozitif büyüttüğü vakit, bu koşul kaygısını daha da yükseltecektir Öğrencinin hayatta alternatifler olduğunu unutmaması manâlı Kendilik değerinizin ölçüsü yaptığınız “içten netler” değildir Kim olduğumuza dair tanımlamalarımızı fazla daha geniş bir açıdan bakarak yapmak çok önemlidir Bu yüzden sahip olduğunuz diğer rollerinizi de düşünmeye çalışın Kendinizi sadece öğrenci olarak düşünmek yerine bununla beraber ailenizin erkekkız çocuğu, arkadaş, müzisyen, sporcu vs rollerinizi de düşünün Sınavla ilgisi olmayan düşüncelerden uzakta durmaya çalışılması önemlidir Öğrencinin “ben bunu yapamam”, “bu sınavı geçemeyeceğim”, “sınavlarda hiçbir zaman başarılı olamadım”, gibi konuşmaların farkına varması ve bunların yerine daha artı, kendisini destekleyecek ifadeler düşünmesinde menfaat var Örneğin, “Bu sınava hazırlandım”, “Yapabileceğimin en iyisini yaptım” gibi görüşler kaygıyı azaltacaktır id Imtihan kaygısını azaltmak için imtihan sırasında yapılabilecekler Bedeninizin gevşemesine izin verin Kollarınızı iki tarafa içten açın, gözlerinizi kapatın ve zihninizi olabildiğince boşaltın Başınızdan açılmak üzere, ilk önce alın ve kafatası bölgesindeki kaslarınızın yaklaşık 10 saniye boyunca ayrıntılarıyla gerilmesini sağlayın sonra bu kaslarınız tamamen gevşetin İki durum arasındaki farkı düşünün ve bu kaslarınızın daha da pozitif gevşemesine konsantre olun Takriben 30 saniyeden daha sonra benzer hareketleri, yüzünüzdeki, boynunuzdaki, kollarınızdaki, göğsünüzdeki, özet olarak ayak parmaklarınıza dek olan bütün kaslar için tekrarlayın Gevşemeye devam ederken, kendinizi en gergin ve tez canlı hissettiğiniz durumları gözünüzde canlandırın Kaygı hissetmeye başladığınız lahza, canlandırmayı durdurun ve yeniden gevşemeye çalışın Bu gevşeme ve animasyon işlemini, animasyon sırasında hiçbir vesvese hissetmeyinceye değin tekrarlayın Kendinizi tez canlı hissettiğiniz zamanlarda, çoğu kez bu gevşeme tekniğini uygulayın  

858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt