Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sınavsız 2. Üniversite Şartları Neler?

Sınavsız 2. Üniversite Şartları Neler?
0
126

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Anadolu Üniversitesinin yeni sistemiyle bundan böyle hayal ettiğiniz bölümde okumak öyle da uzaktan yok Anadolu Üniversitesi, kariyerinde yükselmek, merak ettiği bölümde okumak ve hayallerinin arkasından koşmak isteyen üniversite öğrencisi veya mezunlara sunduğu ikinci üniversite için kayıtlar 1 Ekim Pazartesi günü başladı

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile iki ya da dört takvim örgün yükseköğretim bölümlerinde belirli öğrenciler; Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölüm ve programlarının herhangi birine okudukları ya da mezun oldukları programlardanbölümlerden farklı olmak kaydıyla ikinci üniversite zarfında uygulama yapabilecekler Adayların kayıtları İnternet Başvuru Formuve AÖF BürolarındanKayıtedinmek üzere iki kademeli yapılacak

Bütün üniversite öğrencilerine ve mezunlarına koşulsuz, sınavsız ikinci üniversite fırsatı sunan ikinci üniversite kayıtları 16 Ekim'e kadar devam edecek ve öğrenciler http:kayit anadoluedutr adresinde İkinci Üniversitelinkini tıklayarak kayıt işlemlerini rahatlıkla yapabilecekler

İkinci üniversite Şartları

Açıköğretim sistemine kadar öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar yukarıdaki koşullarda İkinci Üniversite için başvurup tescil yaptırabilirler

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayan (kaydı silinen), herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve halen açıköğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar

Bir yükseköğretim programından mezun olan ya da halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki bütün öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar

Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine tarafından yapılır Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz Açıköğretim programlarına tescil yaptırdıktan sonradan örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar

Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri ya da mezunları, örgün öğretimden açıköğretime ya da açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz

Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uyarlamak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açıköğretim programına tescil yaptırabilirler

ÖSYMnin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar

Üniversitelerin yaptığı yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile Türkiyedeki üniversitelere yerleştirilen tanıdık olmayan uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler Uyruğundan biri TC olup yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar da başvurabilirler

Yurt dışarıda bir yükseköğretim kurumunda hâlen belirtilmiş olan öğrenciler ikinci üniversite kapsamında tescil yaptıramazlar *

858,543Konular
981,899Mesajlar
32,558Kullanıcılar
doğandoğanSon üye
Üst Alt