Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Singapur'da Eğitim

Singapur'da Eğitim

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Singapur'da Eğitim
Singapur'da Eğitim Şartları

1965 yılında bağısızlığına kavuşmuş olan Singapur, Uzakdoğu ’nun küçük, sevimli ve Japonya ’dan sonradan en müreffeh ülkesidir Japonya ’dan ayrı olarak yeşilliği, son derece ahenkli ve pak olması, yaşam standartlarının yüksek olması, coğrafi konumu ve devlete ait dilin İngilizce olması gibi özellikleriyle Uzakdoğu ’nun yaşamak için imrenilen ülkesidir Halkı 70% Cin, 15 % Malezya ve 5% Hint kökenlidir Buna alt olarak ülke öbür kültür ve dinlerin (Örn Malezyalılar Müslüman ’dır) kaynaştığı bir mekandır Bölgedeki dinler zenginliği her dinden öğrenciye yemek yemek ve ibadet konusunda huzur sağlamaktadır

Malezya yarımadasının daha aşağı ucunda küçük bir ada devlet olan Singapur 640 km2 ’lik yüzölçümü ve 35 milyonluk nüfusu ile tek bir şehirdir Malezya ’ya bir köprü ile benzer olan ülkenin diğer yakın komşuları Endonezya, Tayland ve Filipinler ’dir Bu ülkelerde Türk vatandaşlarına vize uygulanmamaktadır(Pasaportu olan her Türk vatandaşı biletini alıp hiç bir operasyon yaptırmadan bu ülkelere girebilmektedir)

Bir devlet hayatı için fazla kısa bir sürede, sınırlı toprak ve insan gücü ile dünyanın sayılı hesaplı güçleri arasına giren Singapur, bunu en başta eğitime verdiği öneme borçludur Ilk Önce orta öğrenim almak üzere eğitimin her safhasına büyük siklet vermesi ve sonuç olarak eğitimi dünya standartlarına göre epeyce yüksek ve profesyonel bir cins yetiştirmesi bugünkü modern Singapur ’un doğuşunu sağlamıştır

İnsan gücü zaten sınırlı olan ülke, Amerika ve Avrupa şirketlerinin mevcut işgücünü kendilerine çekmesiyle oluşan boşluğu doldurmak için, eğitim de dahil edinmek üzere her sahadaki insana kapılarını açmış ve vatandaşlık vermeye varan cazip teklifler sunmuştur Lakin aradığı bir durum vardır: Singapur standartlarına uyabilecek kalite ve kabiliyet *

858,500Konular
982,390Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt