Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sini Böreği

Sini Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sini Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram Lor peyniri
*1 kilo ıspanak
*Yarım kilo pırasa
*Biraz tuz
*1 su bardağı zeytinyağı

Sini Böreği Tarifi Yapılışı Ispanaklar sirkeli suyla güzelce yıkanır, piyasalarda öyle Suyu alınan ıspanaklar ve pırasalar ince ince doğranır ve büyük bir kaba alınır İçerisine lor eklenir iyice elle karıştırılır kenara alınır hamurunu ise şu ve tuzla hazırlayıp beş bezeye ayırırım bir tanesi biraz büyük olacak sonra açmaya başlıyoruz ,iki bezeyi biraz açıyoruz, arasına zeytinyağı sürüp üst üste koyup birleştiriyoruz Oklavayla ikisini bir açıyoruz, sinimizin büyüklüğü kadar Siniyi zeytinyağıyla yağılıyoruz, açtığımız hamuru üzerine serip ıspanaklı karışımı ikiye ayırıp birini yufkanın üzerine döşüyoruz Biraz tuz ve iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip diğer tek bezeyi açıp onu da saniye serip otu tekrar döşeyip aynı işlemi tekrarlıyoruz, en sonda diğer iki bezeyi birlikte açıp ilk açtığımız gibi böreği kapatıyoruz Ortasını bıçakla delip en büyük ocakta pişiriyoruz, kontrollü bir şekilde tabi Böreğin diğer tarafını ben biraz soğutup üzerine aynı büyüklükte tepsi kapatıyorum (tepsinin arkasını )ters çevirip saniye yağ döküp kaydırıyorum 2 tarafta çok güzel pişiyor Afiyetler olsun he bu arada başka otlarda kullanabilirsiniz ,zevkinize kalmış yani pazı taze soğan ısırgan otu

858,496Konular
981,871Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt