iltasyazilim
FD Üye
Derslik Öğretmenliği
İlköğretimin birincil beş yılında öğrencilere toplumsal yaşamda zorunlu olan temel data, hüner ve tutumları kazandıran kişidir
Sınıf Öğretmeni Görevleri ;
Öğrencilere, okuma yazma, temel yurttaşlık, matematik, sosyal b ilimler, fen bilimleri, sanat, spor gibi alanlarda esas veri, hüner ve tutumları kazandırmaya yönelik öğrenme ortamları planlamak,
Öğrencilerin yeteneklerini geliştirici faaliyetler aranje etmek,
Öğrencilerin başarısını değerlendirmek ve başarıyı artırıcı önlemler edinmek
Derslik öğretmenliği programında okumak isteyen bir öğrencinin;
Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler konularına ilgili,
Görünmeyen düşünme yataneğine sahip,
İnsanlarla iyi iletişim kurabilen, iyi huylu, hoşgörülü, sabırlı,
Kendini ve çevresindekileri geliştirme çabasında bir birey olması gerekir
Alıştırma ortamları;
Derslik öğretmeni, okulda devir yapar Görevini genelde ayakta yürütür
Iş bulma İmkanları;
Derslik öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı ’na ast resmi ve özel ilköğretim okullarında, etüt merkezlerinde çalışabilirler
Eğitim imkanları;
Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır Mesleğin eğitimi eğitim fakültelerine ast “sınıföğretmenliği bölümlerinde verilmektedir Bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı ’ndan (ÖSS) tatmin edici Eşdeğer Tartma (EA) puanı olmak gerekir *
İlköğretimin birincil beş yılında öğrencilere toplumsal yaşamda zorunlu olan temel data, hüner ve tutumları kazandıran kişidir
Sınıf Öğretmeni Görevleri ;
Öğrencilere, okuma yazma, temel yurttaşlık, matematik, sosyal b ilimler, fen bilimleri, sanat, spor gibi alanlarda esas veri, hüner ve tutumları kazandırmaya yönelik öğrenme ortamları planlamak,
Öğrencilerin yeteneklerini geliştirici faaliyetler aranje etmek,
Öğrencilerin başarısını değerlendirmek ve başarıyı artırıcı önlemler edinmek
Derslik öğretmenliği programında okumak isteyen bir öğrencinin;
Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler konularına ilgili,
Görünmeyen düşünme yataneğine sahip,
İnsanlarla iyi iletişim kurabilen, iyi huylu, hoşgörülü, sabırlı,
Kendini ve çevresindekileri geliştirme çabasında bir birey olması gerekir
Alıştırma ortamları;
Derslik öğretmeni, okulda devir yapar Görevini genelde ayakta yürütür
Iş bulma İmkanları;
Derslik öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı ’na ast resmi ve özel ilköğretim okullarında, etüt merkezlerinde çalışabilirler
Eğitim imkanları;
Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır Mesleğin eğitimi eğitim fakültelerine ast “sınıföğretmenliği bölümlerinde verilmektedir Bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı ’ndan (ÖSS) tatmin edici Eşdeğer Tartma (EA) puanı olmak gerekir *