iltasyazilim
FD Üye
sınıf yönetimi ile ilgili sorular
sınıf yönetimi kpss soruları
derslik yönetimi SoruCevap
SORULAR
1 Hangi derslik yönetimi modelinde gruba olduğu dek bireye de yönelme istenen davranışa ulaşabilmek için , istenmeyenin nedenlerini ortadan kaldırma ön plan alınır
a : ) Tepkisel
b : ) Önlemsel
c : ) Bütünsel
d : ) Gelişimsel ( yanıt C )
2 Derslik yönetimi boyutlarından hangisi derslik kurallarının belirlenip öğrencilere benimsetilmesi , sınıf yaşamının kolaylaştırılmasına yönelik öğrenciöğrenci hocaöğrenci ilişki düzenlemeleri sağlar
a : ) Planprogram etkinlikleri
b : ) İlişki düzenleme
c : ) Tutum düzenleme
d : ) Zaman yönetimini düzenleme ( cevap B )
3 Hangisi modern derslik yönetimi yaklaşımının özelliklerinden değildir
a : ) iştirakçi ve esnek yapılandırılmıştır
b : ) öğrencinin duygusal , düşünsel ve zihinsel gelişimine uygun yardımsever bir modeldir
c : ) Suçlama ve cezalandırma davranışı egemendir
d : ) eğitimöğretim etkinliklerinin merkezinde öğrenci yer alır
( yanıt C )
4Çağdaş sınıf yönetimi yaklaşımı , sınıfı bir sistem olarak algılamayı gerektirir
A : ) Içten b : ) Yanlış ( yanıt A)
5 Bedensel düzenlemeler , öğrencinin dar etmesini sağlamak , okul ve sınıfın çekiciliğini arttırarak öğrencinin okula seve seve gelmesini gerçekleştirmek öğrenmeyi kolaylaştırmak amaçları için yapılır
A : ) Dürüst B : ) Hatalı ( yanıt A )
6Model seçimi kasıt , kaynaklar ve gereksinimlere kadar değişir
A : ) Dürüst b : ) Yanlış ( yanıt A ) *
sınıf yönetimi kpss soruları
derslik yönetimi SoruCevap
SORULAR
1 Hangi derslik yönetimi modelinde gruba olduğu dek bireye de yönelme istenen davranışa ulaşabilmek için , istenmeyenin nedenlerini ortadan kaldırma ön plan alınır
a : ) Tepkisel
b : ) Önlemsel
c : ) Bütünsel
d : ) Gelişimsel ( yanıt C )
2 Derslik yönetimi boyutlarından hangisi derslik kurallarının belirlenip öğrencilere benimsetilmesi , sınıf yaşamının kolaylaştırılmasına yönelik öğrenciöğrenci hocaöğrenci ilişki düzenlemeleri sağlar
a : ) Planprogram etkinlikleri
b : ) İlişki düzenleme
c : ) Tutum düzenleme
d : ) Zaman yönetimini düzenleme ( cevap B )
3 Hangisi modern derslik yönetimi yaklaşımının özelliklerinden değildir
a : ) iştirakçi ve esnek yapılandırılmıştır
b : ) öğrencinin duygusal , düşünsel ve zihinsel gelişimine uygun yardımsever bir modeldir
c : ) Suçlama ve cezalandırma davranışı egemendir
d : ) eğitimöğretim etkinliklerinin merkezinde öğrenci yer alır
( yanıt C )
4Çağdaş sınıf yönetimi yaklaşımı , sınıfı bir sistem olarak algılamayı gerektirir
A : ) Içten b : ) Yanlış ( yanıt A)
5 Bedensel düzenlemeler , öğrencinin dar etmesini sağlamak , okul ve sınıfın çekiciliğini arttırarak öğrencinin okula seve seve gelmesini gerçekleştirmek öğrenmeyi kolaylaştırmak amaçları için yapılır
A : ) Dürüst B : ) Hatalı ( yanıt A )
6Model seçimi kasıt , kaynaklar ve gereksinimlere kadar değişir
A : ) Dürüst b : ) Yanlış ( yanıt A ) *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.