Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sinopun Yemekleri

Sinopun Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
sinopun yöresel yemekleri,sinop bölgesel yemekleri,sinopun ünlü yemekleri,sinop yemek yemek tarifleri,sinop'un ünlü yemekleri

SİNOP YÖRESEL YEMEKLER

Sinop' ta fazla dağıtılmış sebze yetiştiğinden ve her türlü balıkçılık yapıldığından, yöresel yemekler genellikle sebze ve balık ağırlıklıdır Fakat; geleneksel olarak yapılan hamur yemekleri de mevcuttur

Yörenin yemekleri; nokul (üzümlü cevizli, kıymalı, yoğurtlu), pilaki, mısır pastası, kaşık çıkartması (mamalika), keşkek yemeği, içi etli hamur (kulak hamuru), ıslama darı çorbası, darı tarhanası, sirkeli pırasa, içli tava, erişte,direk kebebı,sac kebebıı,zılbıt böreğ ısırgan mıhlaması, hasuda, gazıyak mıhlaması, kabak katıklaması, katlama,ançuez dolması, kabak millesi, hamursuz tatlısıdır

Mısır Çorbası:
Çorbalık mısır ve barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılır Soğan kavrulur, kemikli et eklenir Bu kavrulan karışıma ıslatılmış darı ve barbunya da konur Üzerini kapatacak değin soğuk su eklenerek kısık ateşte pişirilir

İçli tava:
Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de birazcık kavrulur Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir Dinlenmiş pilav bunun üstüne dökülür ve yerleştirilir Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir Kısık ateşte çevire çevire pişirilir Altı piştikten daha sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir

İçi Etli Hamur (Kulak Hamuru):
Yumurta, tuzlu ve suyla sert bir hamur yoğurulur ve pazılara ayrılır Oklavayla yeterince incelikte açılır ve orta büyüklükte karelere bölünür Karelerin içine kıyma, soğan, tuz ve karabiberden oluşan karışımdan konur Üçgen biçiminde katlanarak uzun uçları biraraya getirilir Katlanan mantılar kaynayan tuzlu suya atılır Bir iki taşım kaynadıktan sonra pişip pişmediği yoklama edilerek tencerenin altı kapatılır ve yapışmaması için üzerine soğuk su dökülür İki bambaşka tabağa alınan mantılardan birinin üzerine sarımsaklı yoğurt, diğerine de ceviz serpilir Üzerlerine kızdırılmış tereyağ dökülür

Nokul
Un, su, tuzlu karışımıyla kulak memesi yumuşaklığında mayalı bir hamur yoğurulur Orta büyüklükte pazılara bölünür, oklavayla açılır Öteki tarafta ince doğranmış soğanlar yağla sararıncaya değin kavrulur Kıyma, karabiber ve tuzla içi hazırlanır Açılan yufka yağlanır, üzerine hazırlanan doğru bir arz konup dağıtılır ve yufka içle birlikte rulo biçiminde yuvarlanır Kızdırılmış ve yağlanmış tepsiye nokullar döşenir ve pişirilir İç malzemesi olarak üzüm ceviz karışımı ya da süzme yoğurt da konulabilir *
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt