iltasyazilim
FD Üye
Şip Şak 15 Dakikada Paylaşmak İstemeyeceğiniz Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı mısır nişastası
*1 paket kabartma tozu
*1 paket toz çilekli puding
*1 oda sıcaklıgında yumurta
*6 yemek kaşığı dolu dolu un
ÜZERİ İÇİN :
*Çikolatalı sos, sediğiniz bir marmelat veya reçel evinizde ne varsa isteğe bağlı ben çikolatalı sos kullandım
Şip Şak 15 Dakikada Paylaşmak İstemeyeceğiniz Kurabiyeler Tarifi Yapılışı Yapılışı çok mu çok basit lezzeti ise şahane çilek aroması ağzınızda dağılan harika bir keyif diyebilirim
Hemen yapılışına geçersek genişçe bir kapta margarin ve yumurtayı alarak karıştırıyoruz ve sıvı yağ ile toz pudingi dökerek homojen bir karışım elde ediyoruz Un, kabartma tozu, nişastayı ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurları ben ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekillendirip ortasını hafif ben oklavanın ucu ile çukurlar açtım 170 derecede 15 dk kontrolü fırınlayıp kurabiyelerin sıcağı çıkınca üzerine çikolata sos ve fıstık kırıntılarıyla süsledim
Yapacak olanlara şimdiden Afiyet olsun
*125 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı mısır nişastası
*1 paket kabartma tozu
*1 paket toz çilekli puding
*1 oda sıcaklıgında yumurta
*6 yemek kaşığı dolu dolu un
ÜZERİ İÇİN :
*Çikolatalı sos, sediğiniz bir marmelat veya reçel evinizde ne varsa isteğe bağlı ben çikolatalı sos kullandım
Şip Şak 15 Dakikada Paylaşmak İstemeyeceğiniz Kurabiyeler Tarifi Yapılışı Yapılışı çok mu çok basit lezzeti ise şahane çilek aroması ağzınızda dağılan harika bir keyif diyebilirim
Hemen yapılışına geçersek genişçe bir kapta margarin ve yumurtayı alarak karıştırıyoruz ve sıvı yağ ile toz pudingi dökerek homojen bir karışım elde ediyoruz Un, kabartma tozu, nişastayı ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurları ben ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekillendirip ortasını hafif ben oklavanın ucu ile çukurlar açtım 170 derecede 15 dk kontrolü fırınlayıp kurabiyelerin sıcağı çıkınca üzerine çikolata sos ve fıstık kırıntılarıyla süsledim
Yapacak olanlara şimdiden Afiyet olsun