ŞIPIDIK'ın aşure tarifi Aşure nasıl yapılır Aşure tarifi size annemle birlikte yaptığımız aşurenin resmini ve tarifini ekliyorum Çoktan sağlık durumu olsunsipidikinasuretarifi5c4f358c4e791alt 1548694919 1548694919 sipidikinasuretarifi5c4f358c7d39bsipidikinasuretarifi5c4f358c7d39b sipidikinasuretarifi5c4f358c7d39b 1548694919 1548694919 sipidikinasuretarifi5c4f358ce2088sipidikinasuretarifi5c4f358ce2088 sipidikinasuretarifi5c4f358ce2088 MALZEMELER Yarım kilo buğday 750 gr toz şeker (tatlı sevenler arttırabilirsiniz) 150 gr nohut 150 gr kuru fasulye 1 kahve fincanı pirinç 150 gr kuru incir 150 gr kuru üzüm 150 gr kuru kayısı 1 portakal 1 ayva 4 adet karanfil Bir fiske tuz id 50 gr fındık (bir avuç içi) 50 gr tuzsuz fıstık (bir avuç içi) Süslemesi için malzemeler 1 adet nar 200 gr fındık 200 gr ceviz 200 gr tuzsuz fıstık 100 gr hindistan cevizi 100 gr kuru kayısı Yapılışı Buğday bir gece evvelden ıslanır Fasulyeyle nohutta farklı bir kapta ıslanır Ertesi gün 34 su yıkandıktan sonra buğdaya sıcak su ek edilerek haşlanmaya başlanır Dibi tutmaması için sıkça karıştırılması gerekiyor (Elinizin aşağıda sürekli sıcak su bulundurun, Buğday suyunu çektikçe sıcak su eklenir) Fasulyeyle nohut ayrı bir yerde haşlanır Buğday iyice haşlandıktan sonra içine 4 adet karanfil, nohut ve fasulye eklenir, Yıkadığımız üzümler eklenir Önceden küçük küçük doğradığımız kayısılar, incirler eklenir Birtaraftan karıştırmaya devam edilir 1 Ayva rendelenip eklenir1 portakal küçük ufak doğranıp eklenir Bir fiske tuz atılır Fındık ve tuzsuz fıstık ezilerek içine eklenir Son olarak inmeye yakın şekerimiz eklenir Bir taşımda şekerle kaynadıktan sonradan kaselere bölünür Süslemesinide üstü donunca 1 saat sonradan zevkinize kadar yapabilirsiniz Sıhhat olsunsipidikinasuretarifi5c4f358c4e791alt h4Ekli dosyalarh4 sipidikinasuretarifi5c4f358d307b7alt Resim 2 Fotoğraf 2 99,8 KB Görüntüleme: 0 sipidikinasuretarifi5c4f358d36095alt resim1 resim1 97,2 KB Görüntüleme: 0