iltasyazilim
FD Üye
250 gr tereyag
2 paket pötibör biskuvi
810 kaşık toz kakao
8 kasik pudra sekeri
2 yumurta
56 adet bergamut receli kabuğu
2 avuç içi portakal sekerlemesi
3 avuc iç antep fıstık
* Bir tencerede 250 gram tereyağını eritin ve ateşten alın
* Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın
* Bisküvileri unufak etmeyecek sekilde küçük küçük kırın
* Diger tüm malzemelerle birlikte tereyağına atın ve iyice karıştırın
* Derin dondurucuya atacağınız kaba hışır kağıt serin
* Karışımı içine boca edin ve iyice bastırın
* hışır kağıdın kenarlarını da üzerine kapatip 2 elinizle iyice kalıbın şeklini verin
* Üzerini kapatıp derin dondurucuda 12 saat bekletin
* Canınız her çektiginde cıkartıp çözülmeden 2 porsiyon kesip kalanını derin dondurucuya atarak aksamlari tatli kriziniz geldiğinde alarm zillerini söndürün
ARDANIN MUTFAĞI
2 paket pötibör biskuvi
810 kaşık toz kakao
8 kasik pudra sekeri
2 yumurta
56 adet bergamut receli kabuğu
2 avuç içi portakal sekerlemesi
3 avuc iç antep fıstık
* Bir tencerede 250 gram tereyağını eritin ve ateşten alın
* Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın
* Bisküvileri unufak etmeyecek sekilde küçük küçük kırın
* Diger tüm malzemelerle birlikte tereyağına atın ve iyice karıştırın
* Derin dondurucuya atacağınız kaba hışır kağıt serin
* Karışımı içine boca edin ve iyice bastırın
* hışır kağıdın kenarlarını da üzerine kapatip 2 elinizle iyice kalıbın şeklini verin
* Üzerini kapatıp derin dondurucuda 12 saat bekletin
* Canınız her çektiginde cıkartıp çözülmeden 2 porsiyon kesip kalanını derin dondurucuya atarak aksamlari tatli kriziniz geldiğinde alarm zillerini söndürün
ARDANIN MUTFAĞI