iltasyazilim
FD Üye
Şipşak Pufidik Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı ilik süt
*1 paket kuru maya
*2, 5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı tereyağ (Yoksa 4 yemek kaşığı sıvı yağ)
*Alabildiğince un
İç harcı:
*1 su bardağı haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
Şipşak Pufidik Haşhaşlı Lokum Tarifi Yapılışı Hamuru için un hariç bütün malzemeler ilik olarak karıştırılır 5 dk beklenir Yavaş yavaş un katıp yumuşak hamur elde edilir Ilıktan az sıcak fırında 30 dk beklendikten sonra 4 eşit parçaya bölünür Merdaneyle eşit şekilde çok ince olmayacak şekilde açılır İç harç olarak sıvı yağ ile karıştırılmış haşhaş eşit şekilde sürülür rulo olarak sarılır 3 veya 4 cm kalınlığında keserek yağlanmış büyük borcam veya tepsiye dizilerek üzerlerine firçayla sıvı yağ, yumurta gibi sürülür önceden ısıtılmış fırında 260 da pişirilir
Not: Pişerken kapağı açılırsa kabarmaz
Bu yumuşacık lezziz tarife bayılacaksınız
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı ilik süt
*1 paket kuru maya
*2, 5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı tereyağ (Yoksa 4 yemek kaşığı sıvı yağ)
*Alabildiğince un
İç harcı:
*1 su bardağı haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
Şipşak Pufidik Haşhaşlı Lokum Tarifi Yapılışı Hamuru için un hariç bütün malzemeler ilik olarak karıştırılır 5 dk beklenir Yavaş yavaş un katıp yumuşak hamur elde edilir Ilıktan az sıcak fırında 30 dk beklendikten sonra 4 eşit parçaya bölünür Merdaneyle eşit şekilde çok ince olmayacak şekilde açılır İç harç olarak sıvı yağ ile karıştırılmış haşhaş eşit şekilde sürülür rulo olarak sarılır 3 veya 4 cm kalınlığında keserek yağlanmış büyük borcam veya tepsiye dizilerek üzerlerine firçayla sıvı yağ, yumurta gibi sürülür önceden ısıtılmış fırında 260 da pişirilir
Not: Pişerken kapağı açılırsa kabarmaz
Bu yumuşacık lezziz tarife bayılacaksınız