Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şipşak Su Böreği

Şipşak Su Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şipşak Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket baklavalık yufka

Arası için :


*Lor peyniri ve maydanoz

Sos malzemeleri:


*100 gr margarin
*1 bardak yoğurt
*Yarım bardak su
*Yarım bardak süt
*1 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz

Şipşak Su Böreği Tarifi Yapılışı Kullanacağımız fırın kabına uygun boyutlarda yufkalar makas yardımıyla kesilir Ben kare borcam kullandım Kesmesi daha kolay oluyor Artan yufka parçalarıyla başka tarifler yapabilirsiniz Fırın kabı yağlanır ve ilk yufka konulur Sos hazırlamak için margarin eritilir ve diğer sos malzemeleriyle karıştırılır Her kata hazırladığımız sostan sürülür Kabımıza koyduğumuz yufka sayısı toplam yufka sayımızın yarısına geldiğinde(tahminen 20 yufkada) peynir ve maydanoz konulur ve kalan yufkalar soslanıp konarak bitirilir En üste kalan sos sürülür ve 180 derece fırında ilk 15 dk sadece fırının altı yanarken geri kalan süre alt üst açılarak her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir
 
858,496Konular
982,387Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt