iltasyazilim
FD Üye
Şipşak Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
Arası için :
*Lor peyniri ve maydanoz
Sos malzemeleri:
*100 gr margarin
*1 bardak yoğurt
*Yarım bardak su
*Yarım bardak süt
*1 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz
Şipşak Su Böreği Tarifi Yapılışı Kullanacağımız fırın kabına uygun boyutlarda yufkalar makas yardımıyla kesilir Ben kare borcam kullandım Kesmesi daha kolay oluyor Artan yufka parçalarıyla başka tarifler yapabilirsiniz Fırın kabı yağlanır ve ilk yufka konulur Sos hazırlamak için margarin eritilir ve diğer sos malzemeleriyle karıştırılır Her kata hazırladığımız sostan sürülür Kabımıza koyduğumuz yufka sayısı toplam yufka sayımızın yarısına geldiğinde(tahminen 20 yufkada) peynir ve maydanoz konulur ve kalan yufkalar soslanıp konarak bitirilir En üste kalan sos sürülür ve 180 derece fırında ilk 15 dk sadece fırının altı yanarken geri kalan süre alt üst açılarak her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir
*1 paket baklavalık yufka
Arası için :
*Lor peyniri ve maydanoz
Sos malzemeleri:
*100 gr margarin
*1 bardak yoğurt
*Yarım bardak su
*Yarım bardak süt
*1 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz
Şipşak Su Böreği Tarifi Yapılışı Kullanacağımız fırın kabına uygun boyutlarda yufkalar makas yardımıyla kesilir Ben kare borcam kullandım Kesmesi daha kolay oluyor Artan yufka parçalarıyla başka tarifler yapabilirsiniz Fırın kabı yağlanır ve ilk yufka konulur Sos hazırlamak için margarin eritilir ve diğer sos malzemeleriyle karıştırılır Her kata hazırladığımız sostan sürülür Kabımıza koyduğumuz yufka sayısı toplam yufka sayımızın yarısına geldiğinde(tahminen 20 yufkada) peynir ve maydanoz konulur ve kalan yufkalar soslanıp konarak bitirilir En üste kalan sos sürülür ve 180 derece fırında ilk 15 dk sadece fırının altı yanarken geri kalan süre alt üst açılarak her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir