iltasyazilim
FD Üye
Sır Tarif (Bayatlamayan) Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*100 gram margarin
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Süt kaymağı( Ben açık süt kayattıktan sonra üzerinden biraz kaymağından aldım)
*Aldığı kadar un
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Dereotu, peynir
Sır Tarif (Bayatlamayan) Poğaça Tarifi Yapılışı Dereotlu poğaçaları çok severim ve sık sık yaparım Bu tarifi kendim denedim ve ortaya çok güzel bir lezzet çıktı ???? Öncelikle yumuşamış tereyağı ve margarini yoğurma kabına alalım Üzerine sıvı yağ, yoğurt, kaymak, yumurtayı ilave edip güzelce karıştıralım Daha sonra karbonat ve kabartma tozunu bir kaç damla limon ile kabartalım ve hamura ilave edelim İnce kıyılmış dereotu da ilave edip şekil verelim Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim Kıyır kıyır bi tarif çok lezzetli ve bayatlamıyor ?
*2 yumurta
*100 gram margarin
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Süt kaymağı( Ben açık süt kayattıktan sonra üzerinden biraz kaymağından aldım)
*Aldığı kadar un
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Dereotu, peynir
Sır Tarif (Bayatlamayan) Poğaça Tarifi Yapılışı Dereotlu poğaçaları çok severim ve sık sık yaparım Bu tarifi kendim denedim ve ortaya çok güzel bir lezzet çıktı ???? Öncelikle yumuşamış tereyağı ve margarini yoğurma kabına alalım Üzerine sıvı yağ, yoğurt, kaymak, yumurtayı ilave edip güzelce karıştıralım Daha sonra karbonat ve kabartma tozunu bir kaç damla limon ile kabartalım ve hamura ilave edelim İnce kıyılmış dereotu da ilave edip şekil verelim Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim Kıyır kıyır bi tarif çok lezzetli ve bayatlamıyor ?