iltasyazilim
FD Üye
Sırgan (Isırgan) Tarifi İçin Malzemeler
*1 bağ sırgan
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı buğday unu
*3 yemek kaşığı mısır unu (gün darısı)
*45 diş sarımsak
Sırgan (Isırgan) Tarifi Yapılışı Bolca şifa deposu doktorların bile mutlaka senede bir kez yenmeli dediği enfes lezzete Sırganları ayıklayarak başlıyoruz Benim sırganımın sapları sert ve çok uzun olduğundan hepsini katmadım bir karışlık sap kısmını attım Ayıkladıklarımı güzelce yıkadım sıktım sularını Tencereme 2 su bardağı kaynamış suyu koyuyoruz ve sırganları ekliyoruz Sırganlar ezilinceye kadar kaynatmaya ve tahta kepçe ile ezmeye devam ediyoruz Sirganlar ezilmiş kıvama geldi ise 1 yemek kaşığı buğday unu ve 3 yemek kaşığı mısır ununu ekliyoruz karıştırıyoruz Sarımsaklarıda rendeliyoruz ve artık blenderdan geçirme vakti geldi Bu işlemden sonra ayrı yerde tereyağını eritip tenceredeki sırganımıza ekliyoruz tuzunu atıyoruz biraz daha fokurdattıktan sonra servise hazır AFİYET OLSUN
NOT: Kıvam yoğun olursa kaynar su ile açabilirsiniz
*1 bağ sırgan
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı buğday unu
*3 yemek kaşığı mısır unu (gün darısı)
*45 diş sarımsak
Sırgan (Isırgan) Tarifi Yapılışı Bolca şifa deposu doktorların bile mutlaka senede bir kez yenmeli dediği enfes lezzete Sırganları ayıklayarak başlıyoruz Benim sırganımın sapları sert ve çok uzun olduğundan hepsini katmadım bir karışlık sap kısmını attım Ayıkladıklarımı güzelce yıkadım sıktım sularını Tencereme 2 su bardağı kaynamış suyu koyuyoruz ve sırganları ekliyoruz Sırganlar ezilinceye kadar kaynatmaya ve tahta kepçe ile ezmeye devam ediyoruz Sirganlar ezilmiş kıvama geldi ise 1 yemek kaşığı buğday unu ve 3 yemek kaşığı mısır ununu ekliyoruz karıştırıyoruz Sarımsaklarıda rendeliyoruz ve artık blenderdan geçirme vakti geldi Bu işlemden sonra ayrı yerde tereyağını eritip tenceredeki sırganımıza ekliyoruz tuzunu atıyoruz biraz daha fokurdattıktan sonra servise hazır AFİYET OLSUN
NOT: Kıvam yoğun olursa kaynar su ile açabilirsiniz