Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sirke ve Şarap Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar

Sirke ve Şarap Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar
0
217

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şarap, taze üzümün şırasından elde edilen ve doğal olarak artan bir mayalanma sonucu oluşan alkollü bir içecektir Üzümün sıkılması sonucu üzümün posası ile şırası ayrılır, bekletilir ve şarap mayası olarak tanıdık Saccharomyces cerevisiae canlısının yaptığı fermantasyon ile üzüm şaraba dönüşür Bambaşka renklerdeki ürünler için fermantasyon süreçleri de bambaşka edinmek ile birlikte, beyaz şarap elde edilecekse fermantasyon sıcaklığı 1015 oC, kırmızı şarapta ise 2530 oC arasında bir sıcaklık daha etkili olacaktır Kırmızı şarabın daha yüksek sıcaklıkta fermente olmasının en büyük sebebi, renk pigmentlerinin kırmızı şarapta fazla kayda değer olması ve bu sıcaklıkta pigmentlerin geçişi ile daha iyi bir renk elde etme isteğidir
Sirke ise, içerisinde şeker bulunan derhal her türlü gıdadan elde edilebilen bir gıdadır Yaş yiyecek olma şartı yoktur, kuru meyveden veya şıradan da elde edilebilmektedir Sirkenin mayalanma aşaması şaraptan ayrılır Burada iki aşamalı bir mayalanma işlemi görülmektedir Ilk Önce mayaların şekeri parçalaması ile etil içki oluşumu ve peşinde da sirke bakterileri kadar alınan etil alkolün Asetik aside dönüşmesi işlemi vardır
Şarap üretiminde mahsul hava ile şüphesiz temas ettirilmemesi, yani oksijenle etkileşime girmemesi gerekir Eğer ancak şarap hava alır ve artı ışık aşağıda kalırsa, vakit içerisinde sirkeleşecektir Sirke üretiminde de buradan anlaşılacağı gibi, oksijene gereklilik vardır genellikle birbirine eş bu iki proseste, mayalanma aşamasındaki farklılıklar iki ayrı ürünün oluşturulabilmesi açısından kilit noktadır
Sirke genelde salatalarda bir yiyecek ürünü gibi görülse de, geçmişi fazla eskilere dayanan ve dezenfektan özelliği tamamen tıbbi olarak da kullanılmıştır Sıhhat sektöründe kendine uygulama açısından yer bulan sirke, akciğer rahatsızlıkları yaşayanlara doktorlar göre nefes açıcı olarak önerildiği de bilinmektedir Günümüzde de sirke evlerde dışardan müdahale ile doğal bir alev düşürücü biçiminde kullanılmaktadır Ateşi yükselen şahısların alnına koyulan sirkeli bezlerle ateşin düşürülmesi amaçlanmaktadır
Her iki mahsul de uygun koşullar ve miktarlarda tüketildiğinde sağlığa oldukça faydalıdır Mesela, günde içeceğiniz 1 kadeh şarap yürek ve damar hastalıklarında koruyucu bir etken oluştururken, tüketeceğiniz sirke de enerjik bir dezenfektan olarak gıdalardan alınan sağlığa zararlı mikroorganizmalara karşı savaş açabilmek namına doğal bir casus olarak öne çıkacaktır
Litaratür:
inploidcomtsarapvesirkearasindakifarklarnelerdir39825
 

Similar threads

Binlerce yıldır üretilen bir içecek düşünün, farklı kültürlerde, farklı dinlerde farklı manaları olan. Tarih boyunca bazen vazgeçilmez olan, bazen de yasaklanan bir içecek. Evet şaraptan bahsediyoruz. Dünyanın her yerinde yapılan birçok farklı tipi olan, yediğiniz yemeğe, hissettiğiniz duyguya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
İnsan vücudu genç bitkiler gibi davranır Tanrı fazla yağış gönderirse bitkiler ayakta duramazlar ve rüzgar onları yatırır Aynı ilişki insan ve şarap arasında da vardırdiye tanımlıyor binlerce yıl önce ünlü filozof Socrate şaraptan bahsederken Şarap, taze üzüm şırasının fermentasyonu ile elde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
8 ila 10 kilogram üzümden yaklaşık 5 litre şarap elde edilir. Üzümün kabuğu şaraba rengini verir ve üzüm ne kadar koyu renk olursa, şarap da o kadar koyu renkte olacaktır. Şarap yapımı için kullanacağınız üzümleri yıkamayın fakat üzümlerin içerisindeki pislikleri ve çürükleri elle ayıklayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
Şarap Niçin Yıllandıkça Güzelleşir ? şarap,şarap yıllandıkça neden güzelleşir,şaraplar,şarap hakkında bilinmeyenler,mahsen,şarap mahseni 1549353413 1549353413...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Yüzyıllardır kullanılan Fermantasyon yani mayalanma işlemi çok eski zamanlarda keşfedilmiş ve bugünlere kadar gelmiştir. Fermantasyon kelimesini günlük dilde çok sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Özellikle son dönemlerde çok merak edilen kelimelerden biri olan fermantasyon nedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
347
858,509Konular
982,872Mesajlar
30,651Kullanıcılar
darklawyer07Son üye
Üst Alt