iltasyazilim
FD Üye
Sirkeli Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket Kabartma tozu
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı Tuz
*Aldığı kadar un (Bu ölçülere göre ben 4 su bardağı kadar kullandım)
İçi;
*Haşlanmış patates veya
*Peynir maydanoz
Sirkeli Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Yapılışı Yumurta aklarını, tuzu, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozunu sırasıyla yoğurma kabına alıp karıştıralım Unu yavaş yavaş yoğurarak ekleyelim ki ihtiyaç oldukca ekleyelim Hafiften ele yapışan yumuşak bi Hamur elde edeceğiz Hamur kıvamına gelince Mandalina kadar parçalar koparıp küçük açıp iç malzemesini doldurup D şeklinde kapatıyoruz Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz benim fırında 180 derece fanlı ayarda 25 dakika sürdü
Kullandığım Bardak resimde var Bu ölçülerle 20 adet poğaca çıktı
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket Kabartma tozu
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı Tuz
*Aldığı kadar un (Bu ölçülere göre ben 4 su bardağı kadar kullandım)
İçi;
*Haşlanmış patates veya
*Peynir maydanoz
Sirkeli Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Yapılışı Yumurta aklarını, tuzu, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozunu sırasıyla yoğurma kabına alıp karıştıralım Unu yavaş yavaş yoğurarak ekleyelim ki ihtiyaç oldukca ekleyelim Hafiften ele yapışan yumuşak bi Hamur elde edeceğiz Hamur kıvamına gelince Mandalina kadar parçalar koparıp küçük açıp iç malzemesini doldurup D şeklinde kapatıyoruz Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz benim fırında 180 derece fanlı ayarda 25 dakika sürdü
Kullandığım Bardak resimde var Bu ölçülerle 20 adet poğaca çıktı