iltasyazilim
FD Üye
Sirkeli Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet közlenmiş patlıcan
*1 kuru soğan
*1 sivri yeşil biber
*1 domates
*Yarım demet maydanoz
*Bir kaç dal taze nane
*Bir kaç dal yeşil soğan
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım fincan zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*İsteğe bağlı yarım limon
*1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
*1 yemek kaşığı İsot( Bende yoktu koyamadım)
Sirkeli Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı Merhaba sevgili nefis yemek tarifleri üyeleri hepinize sevgiler hemen tarife geçiriyorum))
Patlıcanları közleyip temizliyoruz, ince ince doğruyoruz, geniş bir kaba alalım ,üzerine domates, yeşil biber ve kuru soğanı ufak doğrayıp ekliyoruz, sonra maydanoz yeşil soğanın yeşil kısmı ve taze naneyi de ince ince kıyıp ilave edelim, en son baharatları yağı tuzu sirkeyi nar ekşini de koyup iyice karıştırıyoruz, servis tabağına alıp servis ediyoruz ,afiyet olsun
*3 adet közlenmiş patlıcan
*1 kuru soğan
*1 sivri yeşil biber
*1 domates
*Yarım demet maydanoz
*Bir kaç dal taze nane
*Bir kaç dal yeşil soğan
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım fincan zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*İsteğe bağlı yarım limon
*1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
*1 yemek kaşığı İsot( Bende yoktu koyamadım)
Sirkeli Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı Merhaba sevgili nefis yemek tarifleri üyeleri hepinize sevgiler hemen tarife geçiriyorum))
Patlıcanları közleyip temizliyoruz, ince ince doğruyoruz, geniş bir kaba alalım ,üzerine domates, yeşil biber ve kuru soğanı ufak doğrayıp ekliyoruz, sonra maydanoz yeşil soğanın yeşil kısmı ve taze naneyi de ince ince kıyıp ilave edelim, en son baharatları yağı tuzu sirkeyi nar ekşini de koyup iyice karıştırıyoruz, servis tabağına alıp servis ediyoruz ,afiyet olsun