Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şiş Börek (Gaziantep Usulü)

Şiş Börek (Gaziantep Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şiş Börek (Gaziantep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*4 su bardağı un
*Aldığı kadar su
*Tuz

İçi için;


*Yarım kilo kıyma
*Yarım kilo soğan
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber

Çorbası için;


*3 kilo yoğurt
*1 yumurta
*3 kaşık un
*1 etli ilikli kemik
*2 su bardağı nohut

Üzeri için;


*Zeytinyağı
*Kuru nane

Şiş Börek (Gaziantep Usulü) Tarifi Yapılışı Öncelikle ilikli kemiği sıcak suda ıslayın pis kanı gitsin diye Nohut ile birlikte düdüklü tencereye tuz atıp sıcak su ile pişirmeye başlayalım Sonra hamuru yoğurun İçi için eti kavurun ve soğanı küçük küçük doğrayın ekleyin, pembeleşince tuz, karabiber ,kırmızı biber ekleyip soğumaya alın Hamurları açıp çay bardağı ile kesin ve ikiye katlayıp tekrar katlayın unlanmış tepsiye düzün kurumasını bekleyin Yoğurtlu tencereye alıp un ile yumurta ve biraz da et suyu koyup orta ateşte kaynayana kadar çırparak pişirin Sonra nohutu eti atın diğer tencereye et suyu kaynarken şiş börekleri atıp kaynatılıp 15 dakika kadar sonra yoğurtlu harçla birleştirin ve üzerine yağ ile naneyi kavurun döküp servis yapın Afiyet olsun
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt