iltasyazilim
FD Üye
Şiş Börek (Gaziantep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 su bardağı un
*Aldığı kadar su
*Tuz
İçi için;
*Yarım kilo kıyma
*Yarım kilo soğan
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Çorbası için;
*3 kilo yoğurt
*1 yumurta
*3 kaşık un
*1 etli ilikli kemik
*2 su bardağı nohut
Üzeri için;
*Zeytinyağı
*Kuru nane
Şiş Börek (Gaziantep Usulü) Tarifi Yapılışı Öncelikle ilikli kemiği sıcak suda ıslayın pis kanı gitsin diye Nohut ile birlikte düdüklü tencereye tuz atıp sıcak su ile pişirmeye başlayalım Sonra hamuru yoğurun İçi için eti kavurun ve soğanı küçük küçük doğrayın ekleyin, pembeleşince tuz, karabiber ,kırmızı biber ekleyip soğumaya alın Hamurları açıp çay bardağı ile kesin ve ikiye katlayıp tekrar katlayın unlanmış tepsiye düzün kurumasını bekleyin Yoğurtlu tencereye alıp un ile yumurta ve biraz da et suyu koyup orta ateşte kaynayana kadar çırparak pişirin Sonra nohutu eti atın diğer tencereye et suyu kaynarken şiş börekleri atıp kaynatılıp 15 dakika kadar sonra yoğurtlu harçla birleştirin ve üzerine yağ ile naneyi kavurun döküp servis yapın Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*Aldığı kadar su
*Tuz
İçi için;
*Yarım kilo kıyma
*Yarım kilo soğan
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Çorbası için;
*3 kilo yoğurt
*1 yumurta
*3 kaşık un
*1 etli ilikli kemik
*2 su bardağı nohut
Üzeri için;
*Zeytinyağı
*Kuru nane
Şiş Börek (Gaziantep Usulü) Tarifi Yapılışı Öncelikle ilikli kemiği sıcak suda ıslayın pis kanı gitsin diye Nohut ile birlikte düdüklü tencereye tuz atıp sıcak su ile pişirmeye başlayalım Sonra hamuru yoğurun İçi için eti kavurun ve soğanı küçük küçük doğrayın ekleyin, pembeleşince tuz, karabiber ,kırmızı biber ekleyip soğumaya alın Hamurları açıp çay bardağı ile kesin ve ikiye katlayıp tekrar katlayın unlanmış tepsiye düzün kurumasını bekleyin Yoğurtlu tencereye alıp un ile yumurta ve biraz da et suyu koyup orta ateşte kaynayana kadar çırparak pişirin Sonra nohutu eti atın diğer tencereye et suyu kaynarken şiş börekleri atıp kaynatılıp 15 dakika kadar sonra yoğurtlu harçla birleştirin ve üzerine yağ ile naneyi kavurun döküp servis yapın Afiyet olsun