iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
3 tane yufka 3, 5 ya da 4 numara örgü şişi
üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça çok az sıvı yağ pulbiber
kızartmak için;
biraz sıvı yağ
Hazırlanışı;
Yufkaları tezgahın üzerine seriyoruz Kenarlarından biraz kesip yuvarlak olan yufkayı kare haline getiriyoruz, sararken rahat olması açısından ) daha sonra da ortadan ikiye kesip şiş boyunda olmasını sağlıyoruz Kestikten sonra tek kat yufkanın uç kısmına şişi ekleyip rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz Tüm yufka boyunca sarmaya devam ediyoruz Sonuna geldiğimizde yufkanın üstünü elimizle birazcık ıslatıyoruz, keserken açılmaması için biraz yufkanın yapışmasını sağlayıp şişi yufkanın içinden çekiyoruz Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp bıçak yardımıyla minik minik kesiyoruz Daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz ve kağıt havlu üzerine alıyoruz, fazla yağı varsa gitmiş oluyor ) Diğer taraftan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu hazırlıyoruz Salçayı minik bir tavaya alıp içine su ekliyoruz ve biraz inceltiyoruz Üzerine çok azda sıvı yağ ekleyip kavuruyoruz Mantıları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz Salçalı sosu da ilave ediyoruz Biraz da pulbiber serpiştirip servis ediyoruz
Afiyet Olsun
3 tane yufka 3, 5 ya da 4 numara örgü şişi
üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça çok az sıvı yağ pulbiber
kızartmak için;
biraz sıvı yağ
Hazırlanışı;
Yufkaları tezgahın üzerine seriyoruz Kenarlarından biraz kesip yuvarlak olan yufkayı kare haline getiriyoruz, sararken rahat olması açısından ) daha sonra da ortadan ikiye kesip şiş boyunda olmasını sağlıyoruz Kestikten sonra tek kat yufkanın uç kısmına şişi ekleyip rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz Tüm yufka boyunca sarmaya devam ediyoruz Sonuna geldiğimizde yufkanın üstünü elimizle birazcık ıslatıyoruz, keserken açılmaması için biraz yufkanın yapışmasını sağlayıp şişi yufkanın içinden çekiyoruz Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp bıçak yardımıyla minik minik kesiyoruz Daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz ve kağıt havlu üzerine alıyoruz, fazla yağı varsa gitmiş oluyor ) Diğer taraftan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu hazırlıyoruz Salçayı minik bir tavaya alıp içine su ekliyoruz ve biraz inceltiyoruz Üzerine çok azda sıvı yağ ekleyip kavuruyoruz Mantıları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz Salçalı sosu da ilave ediyoruz Biraz da pulbiber serpiştirip servis ediyoruz
Afiyet Olsun