CHP Ankara Vilayet Kongresi’nde, delege Tevfik Koçak’ın sarf ettiği cinsiyetçi laflar büyük reaksiyona neden oldu. “Siyasetçinin işine, hatunun işvesine aldanılmaz” dedikten sonra yuhalanan, mikrofonu önünden alınan ve pet şişenin amacı olan Koçak, özür dilemek zorunda kaldı. Fakat yansılar, Koçak kürsüden indikten sonra da devam etti.
ANKA Haber Ajansının aktardığına nazaran, kongrede kelam alıp kürüsüye çıkan delege Tevfik Koçak, “Siyasetçinin işine, bayanın işvesine aldanılmaz” deyince salonda yuh sesleri yükseldi.
Partili bayanlar sahneye çıkarak Koçak’ın önünden mikrofonu almak istedi
Kürsüden inmeyip konuşmasına devam etmeye çalışan Koçak, "Ben özür diliyorum, bin kez özür diliyorum, yüz bin sefer özür diliyorum. Bu Anadolu'da söylenen bir laftır. Latifedir bu ya. Bu yüz yıldır söylenir. Ne var bunda gocunacak" deyince yansılar arttı.
"Hepinizden özür diliyorum"
“Sözümü geri aldım” diyen Koçak, "Hepinizden özür diliyorum, hatunlar benim anamdır, bacımdır, her şeyimdir, kızmayın bana” diyerek kürsüyü terk etti. Koçak kürsüden indikten sonra da yansılar devam etti.
Içtimaî medyadan da yansılar geldi...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.