iltasyazilim
FD Üye
1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Arası için:
200 gr tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri için:
1yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Merhaba arkadaşlar;
Sizlere vereceğim bu katmer tarifini mutlaka yapmanızı öneririm
Kahvaltılarınızda ve sahurda yanında çayla çok iyi gidiyor
Yoğurma kabı içerisine ılık süt, su ve maya konup erimesi sağlanır Daha sonra üzerine sıvı yağ tuz ve un azar azar ekleyip yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir
Mayalanması için 45 dakika beklenir
Tereyağı çok kızdırmadan eritilir içine sıvı yağ eklenir Hamur 4 eşit bezeye ayrılır İlk beze unlu bir zemin üzerinde ince açılır üzeri yağlanarak kenarlarından hafif çekiştirerek inceltilir Karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kare olarak katlanır ve kenara bırakılır İkinci bezede aynı şekilde ince olarak açılır yağlanır Kenarları inceltilir İlk açtığımız kare hamuru ortasına koyup karşılıklı kenarlar üst üste gelecek şekilde yine kare şeklinde kapatılır Yağlı kağıt üzerine alıp elimizle 1cm incelikte inceltip kağıt ile birlikte tepsiye yerleştirilir Diğer iki bezeyi de aynı bu şekilde yapıp tepsiye yerleştirilir Üzerlerine bıçak yardımı ile verev şekilde ince kesikler atılır İster büyük kare şeklinde ister benim gibi ikinci katmerinizi ortadan kesebilirsiniz Sonra üzerine yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırıp sürünüz 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin
wwwnefisyemektariflericom
200 gr tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri için:
1yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Merhaba arkadaşlar;
Sizlere vereceğim bu katmer tarifini mutlaka yapmanızı öneririm
Kahvaltılarınızda ve sahurda yanında çayla çok iyi gidiyor
Yoğurma kabı içerisine ılık süt, su ve maya konup erimesi sağlanır Daha sonra üzerine sıvı yağ tuz ve un azar azar ekleyip yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir
Mayalanması için 45 dakika beklenir
Tereyağı çok kızdırmadan eritilir içine sıvı yağ eklenir Hamur 4 eşit bezeye ayrılır İlk beze unlu bir zemin üzerinde ince açılır üzeri yağlanarak kenarlarından hafif çekiştirerek inceltilir Karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kare olarak katlanır ve kenara bırakılır İkinci bezede aynı şekilde ince olarak açılır yağlanır Kenarları inceltilir İlk açtığımız kare hamuru ortasına koyup karşılıklı kenarlar üst üste gelecek şekilde yine kare şeklinde kapatılır Yağlı kağıt üzerine alıp elimizle 1cm incelikte inceltip kağıt ile birlikte tepsiye yerleştirilir Diğer iki bezeyi de aynı bu şekilde yapıp tepsiye yerleştirilir Üzerlerine bıçak yardımı ile verev şekilde ince kesikler atılır İster büyük kare şeklinde ister benim gibi ikinci katmerinizi ortadan kesebilirsiniz Sonra üzerine yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırıp sürünüz 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin
wwwnefisyemektariflericom