iltasyazilim
FD Üye
Sivas Madımağı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ince kıyılmış madımak diğer adıyla pancar
*1 su bardağından 2 parmak eksiği bulgur
*5 6 diş şarımsak
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Tuz isteğe bağlı ben 2, 5 yemek kaşığı atıyorum
*1 parça yağlı kemik
*Kömen otu
*2 yemek kaşığı tereyağ ve ya margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet küçük olmayacak şekilde kuru soğan
*İsteğe bağlı çemen veya çemen tozu
Sivas Madımağı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle madımağı bir kaç kez sudan geçirdikten sonra rahat pişeceği bir tencereye alalım ve 4, 5 santim geçecek kadar su ile dolduralım
*Bu arada kemiği de içine atalım bu şekilde yaklaşık 2, 5 saat kadar pişmeli
*2, 5 saatin ardından bir tavaya küp çok iri olmayan soğan ve tereyağı sıvı yağı koyalım pembeleşip kızarmaya yüz tutana kadar kavuralım
*O kavrulana kadar bulguruda kaynamakta olan madımağa ilave edin tuzunu da atabilirsiniz
*Soğanlar pembe hale geldiğinde sarımsakları incecik kıyıp körmen otunu da ekleyelim
*Çemeni ve pulbiberi de ilave ettikten sonra 1 dk kadar kavurup bu sosu madımak olan tencereye karıştırıp madımağı altı kısık ateşte 15 20 dakika daha pişirip kapatabiliriz Yemeğimiz hazır
Not:Hafif gevremiş köy ekmeği ile muhteşem oluyor umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun (bu arada sivaslıyım?)
*1 kg ince kıyılmış madımak diğer adıyla pancar
*1 su bardağından 2 parmak eksiği bulgur
*5 6 diş şarımsak
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Tuz isteğe bağlı ben 2, 5 yemek kaşığı atıyorum
*1 parça yağlı kemik
*Kömen otu
*2 yemek kaşığı tereyağ ve ya margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet küçük olmayacak şekilde kuru soğan
*İsteğe bağlı çemen veya çemen tozu
Sivas Madımağı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle madımağı bir kaç kez sudan geçirdikten sonra rahat pişeceği bir tencereye alalım ve 4, 5 santim geçecek kadar su ile dolduralım
*Bu arada kemiği de içine atalım bu şekilde yaklaşık 2, 5 saat kadar pişmeli
*2, 5 saatin ardından bir tavaya küp çok iri olmayan soğan ve tereyağı sıvı yağı koyalım pembeleşip kızarmaya yüz tutana kadar kavuralım
*O kavrulana kadar bulguruda kaynamakta olan madımağa ilave edin tuzunu da atabilirsiniz
*Soğanlar pembe hale geldiğinde sarımsakları incecik kıyıp körmen otunu da ekleyelim
*Çemeni ve pulbiberi de ilave ettikten sonra 1 dk kadar kavurup bu sosu madımak olan tencereye karıştırıp madımağı altı kısık ateşte 15 20 dakika daha pişirip kapatabiliriz Yemeğimiz hazır
Not:Hafif gevremiş köy ekmeği ile muhteşem oluyor umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun (bu arada sivaslıyım?)