iltasyazilim
FD Üye
Sivas Mercimek Badı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 çay bardağından biraz az ince bulgur
*3 su bardağı su
*2 yemek kaşığı salça
*Maydanoz
*Dereotu
*1 kuru soğan
*İsteğe göre domates ve salatalık
*Asma yaprağı
*Yeşil soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*İsteğe göre limon
*İsteğe göre ceviz
Sivas Mercimek Badı Tarifi Yapılışı Mercimeği düdüklüye alıp suyunu ekleyerek 20 dakika kaynatalım Sonra dikkatlice kapağını açıp başka bir kapta soğumaya bırakalım ( üzerine bir miktar soğuk su ekleyebilirsiniz) Bu esnada ince bulguru ekleyelim Diğer taraftan salça ve yeşillikleri hazırlayıp soğuyan harcımıza katalım Tuzunu yağını baharatını ekleyip servis edelim Asma yaprağı veya lahana ile yiyebilirsiniz Afiyet olsun
*
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 çay bardağından biraz az ince bulgur
*3 su bardağı su
*2 yemek kaşığı salça
*Maydanoz
*Dereotu
*1 kuru soğan
*İsteğe göre domates ve salatalık
*Asma yaprağı
*Yeşil soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*İsteğe göre limon
*İsteğe göre ceviz
Sivas Mercimek Badı Tarifi Yapılışı Mercimeği düdüklüye alıp suyunu ekleyerek 20 dakika kaynatalım Sonra dikkatlice kapağını açıp başka bir kapta soğumaya bırakalım ( üzerine bir miktar soğuk su ekleyebilirsiniz) Bu esnada ince bulguru ekleyelim Diğer taraftan salça ve yeşillikleri hazırlayıp soğuyan harcımıza katalım Tuzunu yağını baharatını ekleyip servis edelim Asma yaprağı veya lahana ile yiyebilirsiniz Afiyet olsun
*