iltasyazilim
FD Üye
Sivas Usulü Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 su bardağı eritilmiş tereyağ
*1 yemek kasığı yoğurt
*1 yemek kasığı sirke
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İçi için ;
*Ceviz
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Sivas Usulü Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Diğer yandan tereyağımızı eritiyoruz ve tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yumuşak bir hamur kıvamına getiriyoruz
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalbura koyarak (rendede olabilir ) İçine ceviz koyup yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz
*Hepsini böyle yapıp önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz
*Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetimizi üstüne döküyoruz Şimdiden afiyet olsun
*1 yumurta
*1 su bardağı eritilmiş tereyağ
*1 yemek kasığı yoğurt
*1 yemek kasığı sirke
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İçi için ;
*Ceviz
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Sivas Usulü Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Diğer yandan tereyağımızı eritiyoruz ve tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yumuşak bir hamur kıvamına getiriyoruz
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalbura koyarak (rendede olabilir ) İçine ceviz koyup yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz
*Hepsini böyle yapıp önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz
*Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetimizi üstüne döküyoruz Şimdiden afiyet olsun