iltasyazilim
FD Üye
Sivas Yöresine Ait Madımak Yemeği (Mıhla) Tarifi İçin Malzemeler
*Kıyılmış madımak
*250 gr kadar kıyma
*1 tane soğan
*2 kaşık salça
*Tozbiber ,karabiber ,pulbiber tuz
*1 kaşık tereyağ
*2 kaşık zeytinyağ
*250 gr kaymak
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıcak su
*İsteğe göre pastırma
Sivas Yöresine Ait Madımak Yemeği (Mıhla) Tarifi Yapılışı
Merhaba bugün Sivasın yöresel yemeğini paylaşmak istedim sizlerle inşaallah beğenirsiniz Baharda toplayıp satırla bizzat elimizde kıydığımız madımakları derin dondurucu ya koymuştuk Madımağımızı *buzluktan çıkarıp hafif çözülünce düdüklü tencereye çok az bir su koyup 5 6 dk haşlıyoruz (acısı varsa gitsin diye) düdüklüden çıkarıp kevgire koyuyoruz Şimdi yapmaya başlıyoruz Tereyağımızı ve zeytinyağımızı tencereye alıp altını yakıyoruz soğanları küp küp doğrayıp yağın içine atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz ,ardından kıymamızı ekliyor ve iyice pişiriyoruz daha sonra 2 kaşık salça göz kararı ,toz biber ,pulbiber, karabiber ekleyip kavuruyoruz, sonra haşlanan madımağımızı da ekleyip ,5 10 dk kavuruyoruz ve kaymağı ekliyoruz, kaymak iyice eridikten sonra sütü ve suyunu ekleyip kısık ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişiriyoruz pastırma eklemek isteyen olursa kapatmadan 5 dk önce ekleyebilir ve servise hazırr
*Kıyılmış madımak
*250 gr kadar kıyma
*1 tane soğan
*2 kaşık salça
*Tozbiber ,karabiber ,pulbiber tuz
*1 kaşık tereyağ
*2 kaşık zeytinyağ
*250 gr kaymak
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıcak su
*İsteğe göre pastırma
Sivas Yöresine Ait Madımak Yemeği (Mıhla) Tarifi Yapılışı
Merhaba bugün Sivasın yöresel yemeğini paylaşmak istedim sizlerle inşaallah beğenirsiniz Baharda toplayıp satırla bizzat elimizde kıydığımız madımakları derin dondurucu ya koymuştuk Madımağımızı *buzluktan çıkarıp hafif çözülünce düdüklü tencereye çok az bir su koyup 5 6 dk haşlıyoruz (acısı varsa gitsin diye) düdüklüden çıkarıp kevgire koyuyoruz Şimdi yapmaya başlıyoruz Tereyağımızı ve zeytinyağımızı tencereye alıp altını yakıyoruz soğanları küp küp doğrayıp yağın içine atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz ,ardından kıymamızı ekliyor ve iyice pişiriyoruz daha sonra 2 kaşık salça göz kararı ,toz biber ,pulbiber, karabiber ekleyip kavuruyoruz, sonra haşlanan madımağımızı da ekleyip ,5 10 dk kavuruyoruz ve kaymağı ekliyoruz, kaymak iyice eridikten sonra sütü ve suyunu ekleyip kısık ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişiriyoruz pastırma eklemek isteyen olursa kapatmadan 5 dk önce ekleyebilir ve servise hazırr