iltasyazilim
FD Üye
Sivasa Öz Madımak Aşı Tarifi İçin Malzemeler
*Taze yada kurutulmuş madımak
*1 adet kuru soğan
*1 çay bardağı yarısı bulgur
*Sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça (madımağın çokluğuna göre 2 yemek kaşığı)
*Tuz
*Tatlandırıcı
*İsteğe göre sucuk
Sivasa Öz Madımak Aşı Tarifi Yapılışı Arkadaşlar bu yemek Sivas’a ait madımak aşıdır Sivas’taki kadınlar bahar ayının ilk ayları madımak toplayarak bu yemeği elde ediyorlar Toplanan madımaklar güzelce seçiliyor,yıkanıyor ve satır ile küçük küçük kıyılıyor Evet şimdi tarifimize geçelim, kolay gelsin yemeyenler, denemeyenler, merak edenler Haydi buyurun tarifi mi okuyalım;
Temizlenen madımaklar yıkanıp, güzelce kıyıldıktan sonra düdüklü tenceresinne alalımÜzerine bulgurunu, tuzunu, tatlandırıcısını ve suyu ekleyip, karıştıralım,kapağını kapatalımBir yandan soğanları ince ince küp şeklinde kıyıp, sıvı yağ ile tavada kavuralım ve salçasını ekleyelim Pişen madımağın üzerine ekleyip, karıştıralım*ve biraz daha pişirelimTuzu ve tatlandırıcısı tamam olduğunda ister sıcak ister soğuk yapıp, üzerine de sarımsaklı yoğurt dökerek, yenilmektedir Afiyet olsun
*Taze yada kurutulmuş madımak
*1 adet kuru soğan
*1 çay bardağı yarısı bulgur
*Sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça (madımağın çokluğuna göre 2 yemek kaşığı)
*Tuz
*Tatlandırıcı
*İsteğe göre sucuk
Sivasa Öz Madımak Aşı Tarifi Yapılışı Arkadaşlar bu yemek Sivas’a ait madımak aşıdır Sivas’taki kadınlar bahar ayının ilk ayları madımak toplayarak bu yemeği elde ediyorlar Toplanan madımaklar güzelce seçiliyor,yıkanıyor ve satır ile küçük küçük kıyılıyor Evet şimdi tarifimize geçelim, kolay gelsin yemeyenler, denemeyenler, merak edenler Haydi buyurun tarifi mi okuyalım;
Temizlenen madımaklar yıkanıp, güzelce kıyıldıktan sonra düdüklü tenceresinne alalımÜzerine bulgurunu, tuzunu, tatlandırıcısını ve suyu ekleyip, karıştıralım,kapağını kapatalımBir yandan soğanları ince ince küp şeklinde kıyıp, sıvı yağ ile tavada kavuralım ve salçasını ekleyelim Pişen madımağın üzerine ekleyip, karıştıralım*ve biraz daha pişirelimTuzu ve tatlandırıcısı tamam olduğunda ister sıcak ister soğuk yapıp, üzerine de sarımsaklı yoğurt dökerek, yenilmektedir Afiyet olsun