iltasyazilim
FD Üye
Sivasın Meyveli Aşı (Mükemmel Tat) Tarifi İçin Malzemeler
*Toz şeker(isteğe göre)
*1 5 su bardağı yarma
*1 su bardağı nohut
*1su bardağı Fasulye
*1 su bardağı kuru kayısı
*Kara üzüm ( isteğe göre)
*1 su bardağı (hoşaflık) üzüm
Üzeri için;
*Tarçın
Sivasın Meyveli Aşı (Mükemmel Tat) Tarifi Yapılışı Bu malzemeleri yapmadan bir gece önceden ıslıyoruz ve tek tek haşlıyoruz üzümler ve kayısı hariç ama yarmayı fazla haşlamamanız gerekir sonra tencereye önce malzeme olarak nohut ,fasulye ,yarma koyup suyunu ekletip kaynatıyoruz bizde bir yandan kaysılari iki ye hatta büyükse dört e bölüp bekletelim Tenceredeki malzemeler kaynamaya başlayınca üzümleri ve kaysıları ekleyip kaynatın ve koyu bir kıvam alana kadar ateşte tutun kapatmadan beş dk önce şekerini damak tadınıza göre ekleyip kapatın ve soğuyunca servis yapabilirsiniz üzerine toz tarçın eklenince mükemmel bi tat çıkıyor ortaya
*Toz şeker(isteğe göre)
*1 5 su bardağı yarma
*1 su bardağı nohut
*1su bardağı Fasulye
*1 su bardağı kuru kayısı
*Kara üzüm ( isteğe göre)
*1 su bardağı (hoşaflık) üzüm
Üzeri için;
*Tarçın
Sivasın Meyveli Aşı (Mükemmel Tat) Tarifi Yapılışı Bu malzemeleri yapmadan bir gece önceden ıslıyoruz ve tek tek haşlıyoruz üzümler ve kayısı hariç ama yarmayı fazla haşlamamanız gerekir sonra tencereye önce malzeme olarak nohut ,fasulye ,yarma koyup suyunu ekletip kaynatıyoruz bizde bir yandan kaysılari iki ye hatta büyükse dört e bölüp bekletelim Tenceredeki malzemeler kaynamaya başlayınca üzümleri ve kaysıları ekleyip kaynatın ve koyu bir kıvam alana kadar ateşte tutun kapatmadan beş dk önce şekerini damak tadınıza göre ekleyip kapatın ve soğuyunca servis yapabilirsiniz üzerine toz tarçın eklenince mükemmel bi tat çıkıyor ortaya