Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sivas'ta kadınlar arasında altın bulma yarışmasında kavga çıktı

Sivas'ta kadınlar arasında altın bulma yarışmasında kavga çıktı

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99

Sivas'ta komşuluk bağlarının güçlenmesi emeliyle şenlik düzenlendi.

Kent merkezinde birinci kere yapılan cümbüşe 7’den 70’e çok sayıda mahalle sakini ilgi gösterdi.

Yarışmalar düzenlendi

Renkli imgelerin ortaya çıktığı aktiflikte müzik eşliğinde çeşitli yarılmalar düzenlendi.

Halat çekme, yumurta taşıma ve yoğurt içerisine saklanan çeyrek altını bulma üzere müsabakalarla iştirakçiler kıyasıya uğraş edildi.

yarisma_510.jpg

Altın bulma kavgası

Öte yandan yoğurt içerisine saklanan altını arayan bayanlar ortasında arbede çıktı. Tepsiler ve tekmeler adeta havada uçuştu.

Erkeklerin yarıştığı yoğurdun içerisine saklanan çeyrek altın ise kayboldu.

İHA'nın transferine nazaran; yarışmacılar tepsideki altını bulamayınca yoğurt masanın üzerine dökülerek altın arandı.

sivas_3540.jpg

"Amacımız mahalle halkımız ve çocuklar eğlensin"

Kümbet Mahallesi Muhtarı Çakmak, yaptığı açıklamada şenliği klasik hale getirmek istediklerini belirterek, “Muhtarlık olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Daha sonra bu türlü bir şenlik aklımıza geldi. İnşallah klasik hale getirip her sene yapmayı düşünüyoruz. Bütün emelimiz mahalle halkımız ve çocuklar eğlensin. 4 tane mahalli sanatkarımız geldi. Onların müzik ve türküleriyle eğlenip coşuldu. Klasik yarışlarımız var. Halat çekme, yumurta taşıma ve finalde çeyrek altın ödüllü yoğurt yeme yarışı var. Birinci kez düzenlenen hoş bir aktiflik oldu. Bütün mahalleliye teşekkür ediyorum” dedi.

sivas_4655.jpg

"Yarışma gergin geçti"

Çeyrek altın kazanan Buse Polat, müsabakanın gergin geçtiğini belirterek, “Muhtarımıza bu türlü bir şenlik yaptığı için teşekkür ederim. Yoğurt etkinliğinde altın kazandım. Müsabaka gergin geçti fakat ben kurallarına nazaran oynadım. Onlar oynayamadığı için ağladılar. Biraz üstüm başım battı lakin seneye tekrarının yapılmasını isteriz” şeklinde konuştu.

"Bulsaydım otomobil kiralayıp gezecektik"

Emre Karahan, yoğurdun içine saklanan altını bulamadıklarını söyleyerek, “Etkinlikler çok hoş oldu. Altın için umutlandık, yarıştık lakin bizim mahallenin çocukları altını yürütmüşler, yoğurdun içinde bulamadık. Altın benim hakkımdı, bulsaydım otomobil kiralayıp gezecektik. Üstüm başım battı, muhtarıma yeni kıyafetler aldıracağım” tabirlerini kullandı.

sivas_7142.jpg

yarisma_857.jpg

sivas_6465.jpg