iltasyazilim
FD Üye
Şiveydiz Yemeği,
Şiveydiz nasıl yapılır,
Şiveydiz çorbası
Şiveydiz Gaziantep Mutfağı
Şiveydiz için Malzemeler
500 gr parça et 25 kg taze sarımsak 25 kg taze soğan 4 su bardağı süzülmüş yoğurt 1 su bardağı nohut 1 yk Kuru nane 1 tk Karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tuzlu
Hazırlanışı
Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır Geceden ıslattığımız nohut ve azıcık tuzda ek ederek etin üzerine koyup pişirilir Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline değin 3 cm uzunluğunda doğranır Pişen etin üstüne soğan ve sarımsaklar ilave edilir Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur Hepsi beraber 34 dk Dek kaynatılır Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir Doğranan soğan ve sarımsaklar tamamen haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır
Şiveydiz sıcak olarak pirinç ya da bulgur pilavıyla servis yapılır
Kaynak: gaziantepcom *
Şiveydiz nasıl yapılır,
Şiveydiz çorbası
Şiveydiz Gaziantep Mutfağı
Şiveydiz için Malzemeler
500 gr parça et 25 kg taze sarımsak 25 kg taze soğan 4 su bardağı süzülmüş yoğurt 1 su bardağı nohut 1 yk Kuru nane 1 tk Karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tuzlu
Hazırlanışı
Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır Geceden ıslattığımız nohut ve azıcık tuzda ek ederek etin üzerine koyup pişirilir Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline değin 3 cm uzunluğunda doğranır Pişen etin üstüne soğan ve sarımsaklar ilave edilir Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur Hepsi beraber 34 dk Dek kaynatılır Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir Doğranan soğan ve sarımsaklar tamamen haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır
Şiveydiz sıcak olarak pirinç ya da bulgur pilavıyla servis yapılır
Kaynak: gaziantepcom *