iltasyazilim
FD Üye
Şiveydiz Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg taze sarımsak
*Yarım kg kemikli kuzu eti
*Yarım kg süzülmüş yoğurt
*1 yumurta
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz, kuru nane
Şiveydiz Tarifi Yapılışı Öncelikle taze sarımsakları temizleyin ve uzun uzun dilimleyin Kemikli et ve önceden ıslatılmış nohutu ocağa alın iyice pişirin Pişen nohut ve etin üzerine sarımsakları atın Sarımsaklar iyice yumuşayınca ayrı bir tencereye süzme yoğurt ve yemeğin suyundan alın çırpın içine bir yumurta kırın(kesilmesini önlemek için) kaynayıncaya kadar yoğurdu çırpın Kaynayan yoğurdu sarımsak, nohut ve etin üzerine dökün Ayrı bir tavada sıvıyağı ısıtın Yemeğin üzerine naneyi dökün nanenin üzerinede sıvı yağı boşaltın Farklı ve bir o kadar da lezzetli bir yemektir Yapabileceklere afiyet olsun
*1 kg taze sarımsak
*Yarım kg kemikli kuzu eti
*Yarım kg süzülmüş yoğurt
*1 yumurta
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz, kuru nane
Şiveydiz Tarifi Yapılışı Öncelikle taze sarımsakları temizleyin ve uzun uzun dilimleyin Kemikli et ve önceden ıslatılmış nohutu ocağa alın iyice pişirin Pişen nohut ve etin üzerine sarımsakları atın Sarımsaklar iyice yumuşayınca ayrı bir tencereye süzme yoğurt ve yemeğin suyundan alın çırpın içine bir yumurta kırın(kesilmesini önlemek için) kaynayıncaya kadar yoğurdu çırpın Kaynayan yoğurdu sarımsak, nohut ve etin üzerine dökün Ayrı bir tavada sıvıyağı ısıtın Yemeğin üzerine naneyi dökün nanenin üzerinede sıvı yağı boşaltın Farklı ve bir o kadar da lezzetli bir yemektir Yapabileceklere afiyet olsun