Şiveydiz Malzemeler 250 gr Nohut 250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti 1 Demet Taze Sarımsak 1 Kg Yoğurt 1 Su Bardağı Su Tuzlu Sos Malzemesi 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çay Kaşığı Haspir Yapilis Tarifi Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın Ayırdığınız iki sarmısağı bambaşka bir kapta yumuşayana değin haşlayın Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ek ederek pişirin Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın Yemeği servis tabağına alın Üstüne haspirli sos gezdirip servis yapın id