Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü İle İlgili Bilgiler

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü İle İlgili Bilgiler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü hakkında Veri
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Ücreti Ne Dek
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü kaç öğrenci alacak

Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesi 20192019 eğitimöğretim döneminde yalnızca bir lisans programı başlatıyor: Havacılık İşletmeleri Yönetimi (Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ) Bu programı İşletme + olarak tanımlıyoruz Bir diğer deyişle işletme ötesi

Bu programda Türkiye'de en hızlı çoğalan sektörlerden birisi olan havacılık sektörünün gereksinim duyduğu bilirkişi ve idareci adaylarını yetiştireceğiz Fakat programın ( ve devamı olan MBA programının) tasarımı, mezunlarının öteki alanlarda da başarılı bir kariyere sahip olmasını sağlayacak özellikleri de içerecektir Zira programımız, dünyanın en önemli eğitim kurumlarındaki standart işletme eğitim programlarının öğrencilere kazandırmayı hedeflediği temel bilgilerin hepsini kapsıyor Ama bununla yetinmiyor

Öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediğimiz bilgi ve becerilerin teorik düzeyde kalmasını engellemek nedeniyle, ders içerikleri ve uygulamalarını, staj programlarına ilaveten yurt dışı partnerleri karşılıklı eğitim programları gibi dağıtılmış unsurlarla zenginleştirdik

Bu şekilde, her başarılı işletmeci adayının sahip olması gerektiğine inandığımız teknik ve soft becerileri, öğrencilerimize kazandıracağız

Bölüme 20192019 EğitimÖğretim Döneminde kaç öğrenci alınacaktır?

20192019 EğitimÖğretim döneminde TM1 puan tarzında 12 burslu, 48 burssuz elde etmek üzere toplam 60 öğrenci programa alınacaktır

Öğrenciler nerede eğitim görecekler?

Program Ankara İşletme Fakültesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünde uygulanmaktadır ve bu programa tescil olan öğrenciler Ankara Etimesgut Türkkuşu Kampüsünde öğrenim görürler

Programın eğitim ücreti ne dek olacaktır?

Eğitim ücreti 17500 TL + KDV(%8) olup, öğretim ücretindeki olası yıllık artışlar, bir önceki yıla kadar tüketici fiyatlarındaki çoğalma (TÜFE) ile sınırlı tutulacaktır

Bölümde İngilizce hazırlık gerekli mudur?

Programda bir takvim zorunlu “İngilizce Hazırlık Programı uygulanır İngilizce tatminkarlık sınavını başarıyla geçen öğrenciler, birim derslerini almaya yargı kazanırlar İngilizce tatminkarlık sınavını geçemeyen öğrencilerin birim derslerini almadan önce İngilizce hazırlık sınıfına devam etmeleri ve bu sınıfı başarıyla tamamlamaları gerekmektedir İngilizce Hazırlık Programı eğitim ücreti 15625 TL + KDV (%8) ’dir

Bölümde burslu olarak okumak mümkün müdür? Burslu program neleri kapsamaktadır?

ÖSYM ’nin yaptığı sınavda üniversitemize yerleşecek adaylar arasından birincil 12 birey programa Tam burslu olarak başlamaya hak kazanır Burs, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır Burslar, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süreyi de kapsamakta olup, öğrenci yerleştirildiği programdaki öğrenimine başarılı olarak devam ettiği sürece sağlanacaktır Burada sözü edilen “öğretim ücreti bursu, yalnızca kılavuzda “Burslu öğrenci alınacağı açıklanmış programlara yerleştirilen öğrencileri kapsamaktadır

Programda zorunlu staj uygulaması var mıdır?

Mezun edebilmek için bütün lisans öğrencilerinin 23 yarıyıllar arası, 45 yarıyıllar arası ve 67 yarıyıllar arası 3 adet tümleşik eğitim uygulaması yapmaları gerekmektedir Her tümleşik eğitim uygulaması dönemi minimum 40 iş günü almak zorundadır Tümleşik eğitim uygulamaları herhangi bir krediye sahip olmadığı için lisans müfredatında bulunmamaktadır Tümleşik eğitim uygulamalarının sonunda hazırlanan raporların kullanım süresince edinilen deneyimleri ve bilgileri yansıtması gerekmektedir

Programdan mezun yapabilmek için kaç kredilik ders almış olmam gerekli?

Program toplam 156 krediden oluşmaktadır 40 kredi Türkçe ve 116 kredi İngilizce olmak üzere derslerin toplam kredi yükü itibariyle yaklaşık % 65 ’i İngilizce olarak verilmektedir *