Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

sivil toplum kuruluşları nelerdir kısaca

sivil toplum kuruluşları nelerdir kısaca
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ülkemizde Yüzlerce Sivil toplum kuruluşu, dernekler ce vakıflar bulunmaktadır, Bunların içerisinde en fazla aşina kuruluşlarından bazılarının isimleri ve görevleri şu şekildedir

Tema: Ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla çaba, toprak örtüsü ve toprağın korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek

Akut: Esas görevi, dağ ve diğer doğa kazalarında, doğal afetlerde, yetkili ve imkanı kapsamında bütün koşullarda, zor durumda kalmış, yardıma ihtiyacı olan, yardım istek eden herkesin yardımına koşmaktır

Kızılay : Doğa olaylarında zarar görenlere çadır, battaniye, kıyafet ve gıda yardımları yapar Bunun için evvelden bu maddeleri ambar eder Yoksul, kimsesiz ve düşkünler için aşevleri açar Sağlık merkezleri kurar Kurduğu kan bankası ile halkın yaptığı kan bağışlarını kabul eder, gereksinme duyanlara bu kanları verir

Yeşilay : Sigara, içki ve uyuşturucu maddeler sağlığımızı olduğu gibi, aile ve toplum hayatımızı bozarak büyük zararlar verir Yeşilay Derneği bu zararlı alışkanlıklardan kurtulmayı ve yakalanmamayı karşılamak amacıyla 5 mart 1920 tarihinde kurulmuştur

LÖSEV: lösemili ve kan hastası çocukların, afiyet ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardım etmek, bunun yanısıra, ırsi ve edinsel kan hastalıkları konusunda milli düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları koymak ve işletmektir

TEV : Türk Eğitim Vakfının Esas amacı yetenekli ama somut olanaklardan yoksun çocukların ve gençlerin eğitim ve öğrenimlerini temin etmek için yardım etmek, ülkemize ve insanlığa katkılar yapacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemek

ÇYDD: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği : Atatürk prensip ve devrimlerini korumak, , çağdaş eğitim aracılığıyla modern insan ve çağdaş topluma gelmek amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ülkenin “çağdaş medenilik düzeyinin üstüne çıkması ülküsü için veri, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür

Halk meslek : üyelerinin mevzuat ve toplu meslek sözleşmelerinden doğan adalet ve menfaatlerini korumak, üyelerinin işyerlerinde meslek ve çalışma şartlarını memleket ekonomisine, mevzuata ve üyelerin menfaatlerine uygun şekilde verimliliği arttıracak şekilde düzenleyici tedbirler alınmasını ve geliştirilmesini karşılamak, üyeleri adına toplu meslek sözleşmesi akdetmek, asıl hatları ile mevzuat yönünden tatbikat beraberliğini temin etmek, işverenler ile işçiler, emekçi teşekkülleri aralarında iyi münasebetler ve iki taraflı işbirliği kurulmasını teşvik, devamını tedarik ve üyelerini mevzuat dairesinde temsilcilik etmektir

TOBB : Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Odalar ve borsalar arasında birlik ve dayanışmayı karşılamak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlere uygun şekilde gelişmesini temin etmek, üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, üyelerin birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni başat kılmak üzere iş disiplinini ve ahlakı korumaktır

TSK Mehmetcik Vakfı: Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için canlarını hiçe sayarak tayin yapan erbaş ve erlerimizden şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla sorumlu oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve idareli yardım temin etmek nedeniyle 17 Mayıs 1982 tarihinde kurulmuştur

Türkiye Diyanet vakfı: İslâm dininin hakiki hüviyeti ile tanıtılmasında, toplumun din konusunda aydınlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığı ’na asistan ve destek olmak, gereken yerlerde cami yapıp donatmak, yoksul hastalar için çare kurumları açıp işletmek, zekat, fitre gibi Müslüman vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımları şartlarına uygun şekilde toplumdaki ihtiyaç sahiplerine intikal ettirerek sosyal takviye ve hizmeti geliştirmektir *

858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt