Sivil Toplum Kuruluşlarının Faaliyetleri İle İlgili Bilgiler sivil toplum kuruluşları faaliyetleri nelerdir görevleri yaptıkları hizmetler ile ilgili bilgiler burada melekler Türkiye'deki sivil toplum örgütleri Kızılay, Türk Hava Kurumu, Mühendis ve Mimarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odaları gibi sanki devlete ait örgütler , Dernekler, Vakıflar ve Sendikalar gibi sivil örgütler olarak sınıflandırılabilir meleklersiviltoplumkuruluslarininfaaliyetleriileilgilibilgiler5c58fe5681349alt 1549336145 1549336145 siviltoplumkuruluslarininfaaliyetleriileilgilibilgiler5c58fe56b56f6siviltoplumkuruluslarininfaaliyetleriileilgilibilgiler5c58fe56b56f6siviltoplumkuruluslarininfaaliyetleriileilgilibilgiler5c58fe56b56f6 Bu örgütler,toplumda sosyal dokuyu koruyan bölgesel özelliklere ve güzelliklere sahip çıkan ve yaşatan kuruluşlardır Bu örgütler toplum düşüncesinin özgürleşmesine ve siyasi kalitenin yükselmesine büyük katkı maddesi sağlamaktadır Sivil toplum örgütleri kendi ürettiğini bir başkasına dayatmaz Eğer bir dayatma olursa bir diğer örgüt de kendi üretimini dayatır Bu bakımdan dayatma sivil toplum kuruluşlarının düşmanıdır Sivil toplum örgütleri özgürlük düşünce ve bağımsızlık teşebbüsle beslenir Bu yapılardan nedeniyle sivil bir gücü temsil etmekte ve üçüncü sektör olarak isimlendirilmektedir TEMA VAKFININ AMAÇLARI Ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığın korunması, erozyonla çaba, toprak örtüsü ve toprağın korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek Erozyon felaketinin doğuracağı sonuçlar, alınacak önlemler konusunda halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve bu nedenle oluşturulacak bilinçli ve etkin kamuoyu desteği ile hükümetleri erozyonla mücadelede, gerçekçi ve uygulanabilir politikalar üretme ve uygulamaya teşvik etmek Biyoçeşitlilik, toprak, su ve doğal çevrenin korunmasına ilişkin ulusal politikaların oluşturulmasına yardımcı olmak ve bu esaslardan imtiyaz verilmemesi için çaba etmek Ağaç ve orman sevgisini topluma mal etmek Hayvancılığın temeli olan mera ve meraları koruyup, ilerletmek Doğal zenginliklerimizin bilinçsizce kullanılıp, geri dönüşümsüz bir şekilde değil olmasına izin vermeyerek, korumak, ilerletmek ve Türkiye'nin geleceğini güvenceye almak KIZILAYIN AMAÇLARI Kızılay’ın amacı, her nerede görülür ise , hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye ya da hafifletmeye kastetmek, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini temin etmek ve ahali arasındaki ortak anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır Kızılay ihtiyaç derhal dayanışmanın,ıstırap anında eşitliğin, savaşın en dargın hemencecik insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir AKUTUN AMAÇLARI AKUT (Arama Kurtarma Derneği), mağaralarda, dağlarda veya diğer yerlerde, doğal afetlerdedernektir kaybolanların aranması ve bu koşullarda kaza geçirenlerin kurtarılması için etkinlik belirten bir YEŞİLAYIN AMAÇLARI Sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu alışkanlıkları ile çaba veren ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkımızın ve özellikle gençlerimizin korunması için incelemeler yapan yani umuma (kamuya) hizmet veren, bu sebeple de “Kamuya Yardımsever Cemiyetler arasında bulunan bir kurumdur Kamuya Yardımcı Cemiyetler, çalışmaları memleket çapında faydalı olan, ülke ve toplum menfaatine hizmet eden cemiyetlerdir Bu cemiyetlere hükümetimiz farklı alanlara yönlendirilmiş yardımlar yapar, birçok kolaylıklar gösterir Yeşilay’ın çalışmaları da bu şekilde ülkemiz ve milletimiz için yardımcı görülmüş ve Yeşilay, 19 Eylül 1934 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu göre aynı tarih ve 21288 sayılı alınan karar ile kamuya yararlı cemiyetler arasına alınmıştır bununla beraber Yeşilay, gönüllü (acemi) bir ahali kuruluşu ve genel yapısı ile bir dokümantasyon ve evraklar merkezidir LÖSEVİN AMAÇLARI Vakfın Amacı LÖSEV' i kurmaktaki amacımız; lösemili ve kan hastası çocukların, afiyet ve eğitim ilk olarak elde etmek üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardım etmek, bunun yanısıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları ayarlamak ve işletmektir Türkiye'de her sene 10001200 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor Bu koşul ara sıra kuytu bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları aralarında tercih yapmaya dek zorluyor Bu sebeple vakfımız gerçekleştirdiği bütün faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanısıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır TÜBİTAK AMAÇLARI Kurum, Türkiye'de müspet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ülke kalkınmasındaki önceliklere kadar ilerletmek, özendirmek, planlamak ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgilere erişmek ve erişilmesini temin etmek amacı gütmektedir TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ Dernek, öncelikle köklü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden beri eğitim alanında faaliyet göstermekte olup, bununla birlikte tatmin edici fiziksel olanağa sahip olmayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarının eğitimlerini desteklemekte ve Türk eğitim hayatına somut ve bilimsel katkılar sağlamaktadır Türk Eğitim Derneği'nin yılı itibariyle kurulu ve eğitim veren 22 okulu bulunmaktadır TÜRK HAVA KURUMU Türkiye’de havacılık sanayisini düzenlemek; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini temin etmek için 16 Şubat 1925’te Atatürk’ün emri ile yerleşmiş bir dernektir Kurulduğunda Türk Tayyare Cemiyeti adını taşımaktaydı; 1935 yılında Türk Hava Kurumu (THK) adını aldı