iltasyazilim
FD Üye
Sıvıyağlı Puf Puf Poğaça (Püf Noktasıyla ) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*5 su bardağı un
*1 paket yaş maya
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Susam
Sıvıyağlı Puf Puf Poğaça (Püf Noktasıyla ) Tarifi Yapılışı Sizlere bugün margarinsiz bir poğaça tarifim var Üstelik puf puf kabaran yumuşacık ve çok lezzetli
Püf Noktası;
Hamura unu birden değil bardak bardak ekleyin Sıvıları kattıktan sonra elinizi değil sadece parmaklarınızı sokup karıştırın Bütün elinize hamur yapışmayacağı için yanılıp fazla un koymayacağız Böylece hamurumuz tam kıvamında puf puf kabaran bir hamur olacak
Öncelikle kasemize mayayı ufalayalım Ardından şekeri ve ılık sütü ekleyip elimizle bir iki karıştıralım Sonra 5 dakika kabarmasını bekleyelim Kabarınca sıvı yağ ve tuzu ekleyelim Parmaklarımızla çevirerek karıştıralım Sonra 1 bardak un ekleyip karıştıralım Sonra 1 bardak un koyup yine parmaklarımızla karıştıralım 3 bardaktan sonra biraz zorlanacağız Bütün elimizi batırmadan yavaş yavaş yoğuralım Bu noktadan sonra unu hamura değil avuç içimize ekleyelim Unla elimizi temizleye temizleye yoğuralım Fazla un eklemeden kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yapalım Üzerini örtüp 1 saat mayalandıralım 1 saatin sonunda hafif yoğurup içindeki gazı çıkaralım Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alalım ve içine kaşar peynir koyalım ( peynir, patates ne olursa) Şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Tepside 4550 dakika daha mayalandıralım Bir kasede yumurta sarısı ve 1 kaşık sıvı yağı iyice karıştıralım Poğaçaların üzerine sürelim 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim Hafif ılınınca üzerlerine temiz bir bez örtüp daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz Afiyet olsun
Not:Bu ölçülerle 21 adet poğaça elde ettim
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*5 su bardağı un
*1 paket yaş maya
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Susam
Sıvıyağlı Puf Puf Poğaça (Püf Noktasıyla ) Tarifi Yapılışı Sizlere bugün margarinsiz bir poğaça tarifim var Üstelik puf puf kabaran yumuşacık ve çok lezzetli
Püf Noktası;
Hamura unu birden değil bardak bardak ekleyin Sıvıları kattıktan sonra elinizi değil sadece parmaklarınızı sokup karıştırın Bütün elinize hamur yapışmayacağı için yanılıp fazla un koymayacağız Böylece hamurumuz tam kıvamında puf puf kabaran bir hamur olacak
Öncelikle kasemize mayayı ufalayalım Ardından şekeri ve ılık sütü ekleyip elimizle bir iki karıştıralım Sonra 5 dakika kabarmasını bekleyelim Kabarınca sıvı yağ ve tuzu ekleyelim Parmaklarımızla çevirerek karıştıralım Sonra 1 bardak un ekleyip karıştıralım Sonra 1 bardak un koyup yine parmaklarımızla karıştıralım 3 bardaktan sonra biraz zorlanacağız Bütün elimizi batırmadan yavaş yavaş yoğuralım Bu noktadan sonra unu hamura değil avuç içimize ekleyelim Unla elimizi temizleye temizleye yoğuralım Fazla un eklemeden kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yapalım Üzerini örtüp 1 saat mayalandıralım 1 saatin sonunda hafif yoğurup içindeki gazı çıkaralım Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alalım ve içine kaşar peynir koyalım ( peynir, patates ne olursa) Şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Tepside 4550 dakika daha mayalandıralım Bir kasede yumurta sarısı ve 1 kaşık sıvı yağı iyice karıştıralım Poğaçaların üzerine sürelim 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim Hafif ılınınca üzerlerine temiz bir bez örtüp daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz Afiyet olsun
Not:Bu ölçülerle 21 adet poğaça elde ettim