iltasyazilim
FD Üye
Malzemele
*1 kg sivri biber
*1 baş sarımsak
*Sirke
*Kaya tuzu
*Limon tuzu
*Şeker
*1 avuç nohut
Sivri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı GÜZEL TURŞU İÇİN SİZE ÖNCE PÜF NOKTALARI ANLATIYIM:
Turşuyu hazırlacağımız kap cam’dan olsun hem daha sağlıklı olur uzmanlarda camı öneriyor turşu koyacağınız kap azı hava almayan olsun Turşu suyunu içtiğimiz su olsun musluk su olmasın turşu daha dayanıklı olması için kaya tuzu kullanın daha çabuk mayalanması içinde nohut kullanın püf noktalar bu kadar şimdi nasıl yapacağız onu anlatıyım
1 litre suya 4 yemek kaşığı kaya tuzu, 4 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı limon tuzu, 2 yemek kaşığı şeker ve dövülmüş sarımsağı koyup eritin Şişelere doldurun şişelerin ağzını güzelce kapatmadan 23 saat bekletin biberler suyu biraz çekecektir, tekrar turşu suyundan ilave edip (hiç boşluk kalmayacak biçimde) ağzını sıkıca kapatın üzerine nohutları koymayı unutmayın Turşuların rengi dönünceye kadar güneş görmeyen serin bir yerde saklayın
UYARI:: Açacağınız zaman altına derin bir leğen koyun ve yavaş yavaş asitini kaçırarak kapağını açın
*1 kg sivri biber
*1 baş sarımsak
*Sirke
*Kaya tuzu
*Limon tuzu
*Şeker
*1 avuç nohut
Sivri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı GÜZEL TURŞU İÇİN SİZE ÖNCE PÜF NOKTALARI ANLATIYIM:
Turşuyu hazırlacağımız kap cam’dan olsun hem daha sağlıklı olur uzmanlarda camı öneriyor turşu koyacağınız kap azı hava almayan olsun Turşu suyunu içtiğimiz su olsun musluk su olmasın turşu daha dayanıklı olması için kaya tuzu kullanın daha çabuk mayalanması içinde nohut kullanın püf noktalar bu kadar şimdi nasıl yapacağız onu anlatıyım
1 litre suya 4 yemek kaşığı kaya tuzu, 4 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı limon tuzu, 2 yemek kaşığı şeker ve dövülmüş sarımsağı koyup eritin Şişelere doldurun şişelerin ağzını güzelce kapatmadan 23 saat bekletin biberler suyu biraz çekecektir, tekrar turşu suyundan ilave edip (hiç boşluk kalmayacak biçimde) ağzını sıkıca kapatın üzerine nohutları koymayı unutmayın Turşuların rengi dönünceye kadar güneş görmeyen serin bir yerde saklayın
UYARI:: Açacağınız zaman altına derin bir leğen koyun ve yavaş yavaş asitini kaçırarak kapağını açın