Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sivri Biber Turşusu

Sivri Biber Turşusu
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemele


*1 kg sivri biber
*1 baş sarımsak
*Sirke
*Kaya tuzu
*Limon tuzu
*Şeker
*1 avuç nohut

Sivri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı GÜZEL TURŞU İÇİN SİZE ÖNCE PÜF NOKTALARI ANLATIYIM:
Turşuyu hazırlacağımız kap cam’dan olsun hem daha sağlıklı olur uzmanlarda camı öneriyor turşu koyacağınız kap azı hava almayan olsun Turşu suyunu içtiğimiz su olsun musluk su olmasın turşu daha dayanıklı olması için kaya tuzu kullanın daha çabuk mayalanması içinde nohut kullanın püf noktalar bu kadar şimdi nasıl yapacağız onu anlatıyım
1 litre suya 4 yemek kaşığı kaya tuzu, 4 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı limon tuzu, 2 yemek kaşığı şeker ve dövülmüş sarımsağı koyup eritin Şişelere doldurun şişelerin ağzını güzelce kapatmadan 23 saat bekletin biberler suyu biraz çekecektir, tekrar turşu suyundan ilave edip (hiç boşluk kalmayacak biçimde) ağzını sıkıca kapatın üzerine nohutları koymayı unutmayın Turşuların rengi dönünceye kadar güneş görmeyen serin bir yerde saklayın
UYARI:: Açacağınız zaman altına derin bir leğen koyun ve yavaş yavaş asitini kaçırarak kapağını açın
 
858,496Konular
982,171Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt