Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sivrisinekler niye beni ısırıyor?

Sivrisinekler niye beni ısırıyor?
0
61

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Sivrisinekler niye beni ısırıyor? Sivrisinekler niye beni ısırıyor? Sivrisineklerin niçin bazı insanları ısırıp diğerlerine dokunmadığı ortaya çıktı! Vücut kokusunda 'karbondioksit ve oktenol' bulunanlar, sivrisineklerin öncelikli hedefi oluyor Bilim adamları, sivrisineklerin beslenmek için neden bazı insanları seçim edip bazılarına dokunmadığını sonunda buldu! ABD'nin Nashville kentindeki Vanderbilt Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın sonuçlarına kadar, üç organdan oluşan sivrisineklerin burnunda yer alan bir takım hücreler insan bedeninin kokusunu yaratıcı bambaşka kimyasalları tanımlayabiliyor Bazı insanların ter kokusu sivrisinekleri daha fazla cezbediyor Kokusunda karbondioksit, oktenol ve diğer bazı maddeler yer alan ahalisivrisineklerin öncelikli hedefi oluyor Sıtma tarih olabilir! Bilim adamları, bu bulgu sayesinde 510 sene içinde sivrisineklerin burunlarını bloke edip, beslenecek insan bulmalarını imkânsız ayla getirecek yeni cins bir sinek ilacı geliştirilebileceğini umut ediyor Yapılacak yeni incelemeler bir uçtan bir uca sivrisineklerin yaydığı en öldürücü hastalık olan sıtmanın da tarih olacağı düşünülüyor Çoğunluğu Afrika'da Sahraaltıbölgesinde olmak üzere yılda 650 milyon kişi sıtmaya yakalanıyor, çoğu çocuk 13 milyon birey bu hastalıktan ölüyor Vanderbilt Üniversitesi'ndeki araştırma da sıtmanın en büyük sorumlusu olan sivrisinek türü Anopheles gambiae üzerinde yapıldı  

858,497Konular
981,996Mesajlar
29,981Kullanıcılar
mordowSon üye
Üst Alt