Siyah Havucun Yararları İle İlgili Bilgiler Siyah Havuç Siyah Havucun Faydaları Siyah Havuc Yararları Açık Konuşmak Gerekirse ben hiç görmedim ancak son derece faydalı olan siyah havuçla ilgili bilgileri sizlerle paylaşıyo ve öğreniyorum meleklersiyahhavucunyararlariileilgilibilgiler5c50764085ec9pngalt 1548777020 1548777020 siyahhavucunyararlariileilgilibilgiler5c5076408bf0csiyahhavucunyararlariileilgilibilgiler5c5076408bf0c siyahhavucunyararlariileilgilibilgiler5c5076408bf0c İtalyan La Stampa gazetesinde meydana çıkan habere tarafından, Avustralya’daki Queensland Üniversitesi’nde ödev yapan bilim adamları, yaptıkları araştırmada, içinde bulunan antosiyanin adlı mor pigmentler sayesinde epeyce etkili bir antioksidan işlevi gören siyah havucun, ayrıca manâlı bir iltihap kurutucu, ateş düşürücü (anti inflamatuar) özelliği olduğunu da gözlemledi Araştırmacılar, fareler üstünde yaptıkları araştırmada, hayvanlara yağ ve karbonhidratlar açısından zengin bir diyet uyguladı Kısa sürede kilo bölge farelerde, yüksek kan basıncı, şeker hastalığı glikoz toleranssızlığı, karaciğer ve yürek rahatsızlıkları ortaya çıktığını gören araştırmacılar, bundan sonraki 2 ay baştan başa hayvanlara verilen besinlere siyah havuç suyu ekledi Elde edilen sonuçlar karşı hayran eden araştırma ekibinin başındaki Lindsay Brown, farelere uygulanan korkunçgıda programının sürdürülmesine rağmen, bütün bulguların normale döndüğünün gözlemlendiğini söyledi Turuncu havuçlardan yaklaşık 28 kat fazla antosiyanin içeren siyah havucun antioksidan özelliğinin zaten bilindiğini belirten Brown, ama farelere uygulanan kötü diyete aleyhinde etkisinin, bu sebzenin, iltihap kurutucu, ateş düşürücü (anti inflamatuar) özelliği olduğunu da ortaya koyduğunu kaydetti