Uzakdoğu mutfağının en lezzetli tariflerinden biri olan siyah pirinç pilavının vücuda bir çok faydası bulunuyor. Karaciğer yağlanmasını engellediği bilinen siyah pirinç ile enfes bir pilav pişirmeye ne dersiniz. İşte siyah pirinçten pilav tarifi:
Yüksek oranda lif ve mineral içermesine karşın şeker oranı düşük olan siyah pirincin kalp hastalıklarına ve kansere karşı da koruyucu olabileceği araştırmalar sonucu söylendi. Sıradan pilav tariflerinden sıkılanlar ve farklı lezzetlerle sofralarını süslemek isteyenler bu tarife bayılacak. Siyah pirinç, siyah-mor rengini, antioksidan özelliklerine sahip antosiyanin denilen bir pigmentten alır. Özellikle demir ve magnezyum deposu olarak bilinmektedir.Vegan ve vejetaryanlar için oldukça iyi bir alternatif olan siyah pirinç; kemik, kas, ve sinir dokusuna da faydalıdır. Rengi tamamen doğal ve genetiğiyle oynanmamıştır. Uzakdoğu'da balıkların yanında servis edilen meşhur siyah pirinç pilavının tarifini araştırdık.
SİYAH PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ:
MALZEMELER
2 su bardağı siyah pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı sıcak su
Tuz
YAPILIŞI
Pilavı yapmaya başlamadan önce pirinçleri sıcak suda 15 dakikada bekletin. Daha sonra geniş teflon tencerenin içerisinde tereyağını eritin.
Ardından suda bekleyen pirinçleri ve tuzu tavaya ekleyerek güzelce kavurun. Sıcak suyu da ekleyerek kapağını kapatın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını kağıt havlu ile kapatın.
Demlenen pilavı limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...